Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Πάσχα στη δική τους την Εκκλησία!!


 
Πέρυσι το Πάσχα του 2013 οι πρώτοι πιστοί  από το χωριό Λουγκουζί της Ουγκάντας,πήγαν στην κοντινή Εκκλησία της Τσαανούνα για να εορτάσουν εκεί.Μα φέτος τα πράγματα ήταν διαφορετικά,Οι πιστοί από το Λουγκουζί φέτος εόρτασαν το μεγάλο γεγονός μέσα στην δική τους Εκκλησία.Η εκκλησία δεν έχει ολοκληρωθεί τελείως , αλλά οι πιστοί όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδος με τη βοήθεια του π.Γεωργίου Νυόμπι  μαζεύονταν και προετοίμαζαν το μεγάλο γεγονός.Μέρες πριν καθάρισαν το χωράφι και τακτοποιήσαν το εσωτερικό του Ναού.Από τη Μεγάλη Τετάρτη έμεναν συνεχώς κοντά στην εκκλησία . Οι περισσότερες φωτογραφίες είναι από την Ακολουθία των Αγίων Παθών της Μεγάλης Πέμπτης.Κατά τη διάρκεια  της αναγνώσεως των Ευαγγελίων όλοι, μικροί και μεγάλοι δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.Το αφιέρωμά μας στον εορτασμό του Πάσχα στο Λουγκουζί θα ολοκληρωθεί σε τρία μέρη.Και πάλι για όλη τη μικρή και μεγαλύτερη προσφορά για τους αδελφούς μας σας ευχαριστούμε.

Αποστολή στη Βόρειο Ήπειρο!!


Την Κυριακή 4 Μαϊου «Των Μυροφόρων» στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής. στις 10.15 π.μ. μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσει παρουσίαση με προβολή φωτογραφιών της Ιεραποστολικής και φιλανθρωπικής Διακονίας της Μονής στην Βόρειο Ήπειρο, από τη Θεολόγο κ.Γεωργία Μαυρίκου

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας ΙΩΗΛ: "Χωρίς την ζωηφόρο Ανάσταση του Χριστού όλα είναι μάταια και η πίστη μας είναι αδύναμη"

 


Πανηγυρικά και εφέτος εορτάζουμε την μεγάλη εορτή του Πάσχα. Στο προοίμιο των Πράξεων των Αποστόλων πληροφορούμαστε, πως ο Χριστός μετά την Ανάστασή Του παρουσιαζόταν επί σαράντα ημέρες στους μαθητές Του και στον κόσμο και πιστοποιούσε με πολλά τεκμήρια την έγερσή Του. Συγχρόνως όμως τους δίδασκε για τη βασιλεία του Θεού. Ας δούμε το σημείο αυτό λεπτομερώς.
Παρουσιάσθηκε στους μαθητές Του, στην Μαρία την Μαγδαληνή, στην μητέρα Του, στις Μυροφόρες, ενώπιον πεντακοσίων μαθητών, στον Θωμά και σε άλλους. «Εφίπτατο γαρ και αφίπτατο πάλιν. Τι δήποτε; Ανάγων αυτών την διάνοιαν και ουκ έτι συγχωρών ομοίως προς αυτόν διακείσθαι ώσπερ και έμπροσθεν». Δηλαδή παρουσιαζόταν και έφευγε. Για ποιόν λόγο; Για να ανυψώσει πνευματικά τις διάνοιές τους και να μην αφήσει περιθώρια να σκέπτονται γι᾿ Αὐτόν όπως πρώτα, λέγει ο Χρυσόστομος. Μετά την έγερσή Του δεν μπορούσαν οι σχέσεις του Κυρίου και των μαθητών Του να είναι οι ίδιες. Εμφανιζόταν στους μαθητές Του και όχι σε όλους, γιατί πολλοί δεν Τον είχαν γνωρίσει προσωπικώς. Οι μαθητές Του Τον έβλεπαν επί σαράντα ημέρες συνέχεια και έτσι πείσθηκαν πως δεν είναι φάντασμα. Ένας άλλος ερμηνευτής, ο Οικουμένιος, γράφει ότι παρουσιαζόταν αρκετές φορές και μετά εξαφανιζόταν, για να κάνει ποθεινότερη την παρουσία Του και για να δείξει την θεοπρέπειά Του. Ακόμη και συνέφαγε μαζί τους όχι σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους, γιατί δεν πεινούσε πλέον, αλλά επειδή ήθελε να βεβαιώσει την αλήθεια της Αναστάσεως. Ότι δηλαδή είχε το ίδιο σώμα, που έπαθε και αναστήθηκε.
Πηγή Συνοδοιπορία

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Κυριακή Ε' Νηστειών: Από την κόλαση της αμαρτίας στον παράδεισο της αγιότητος.



πέμπτη Κυριακ τν Νηστειν εναι φιερωμένη στν σεβάσμια μορφ τς σίας Μαρίας τς Αγυπτίας. ζωή της πρν γνωρίσ τν λήθεια τς χριστιανικς πίστεως ταν μέσα στν σωτία κα τς δονς τς σαρκός. βγαζε τ πρς τ ζν, πουλντας τ σμα της στς κόλαστες ρέξεις τν νδρν, λλ δν εχε πομακρυνθε ντελς χάρις το Θεο π τν καρδιά της.

Γι’ ατ κα ποφάσισε ν μεταβ στ εροσόλυμα γι τν ορτ τς ψώσεως το Τιμίου Σταυρο, πληροφορηθεσα τι να πλοο ταν τοιμο ν καταπλεύσ π τν πατρίδα της, τν λεξάνδρεια τς Αγύπτου, πρς τος γίους Τόπους. ταν φθασε στ εροσόλυμα κα κατευθύνθηκε πρς τν Ναό, που ξετίθετο σ προσκύνημα Σταυρς το Κυρίου, μία δύναμη τν μπόδισε τρες φορς ν εσέλθ στν γιο
πηγή με παρρησία

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Ιεραποστολική δράση του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου



Η θεολογική αποτύπωση και η ιεραποστολική δράση του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου στα περιοδικά Πορευθέντες και Πάντα τα Έθνη[1]

Στο τελευταίο βιβλίο του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου, με τίτλο Η λησμονημένη εντολή Πορευθέντες…από τον λήθαργο στην αφύπνιση, αποτυπώνεται ο  θεολογικός λόγος και μεταφέρεται η εκκλησιαστική του διακονία εδώ και 56  χρόνια.  Πολλά από τα κείμενα του βιβλίου δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά στα περιοδικά Πορευθέντες και Πάντα τα Έθνη.
Πηγή Στον ορθόδοξο αμπελώνα της Αφρικής

Ο 14χρονος με σύνδρομο Asperger Jacob Barnett που πάει για νόμπελ


Στα δύο του χρόνια, ο Jacob Barnett διαγνώστηκε με Σύνδρομο Asperger. Οι γιατροί είχαν ανακοινώσει ότι δεν θα μπορεί να δέσει ούτε τα κορδόνια των παπουτσιών του μόνος του. Και έπεσαν πέρα για πέρα έξω...


Σήμερα, ο Jacob που διαθέτει δείκτη ευφυΐας υψηλότερο του Αϊνστάιν (170), κάνει το Master του στην Αστροφυσική στο πανεπιστήμιο Indiana University-Purdue University Indianapolis (IUPUI) και είναι ένας από τους πλέον ελπιδοφόρους ερευνητές στον τομέα της κβαντικής φυσικής, σε ηλικία μόλις 14 ετών.
πηγή τρομακτικό

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Κατάθλιψη; Όχι, ευχαριστώ, δεν θα πάρω...



 Συχνότατη ψυχική διαταραχή η κατάθλιψη τείνει να γίνει "η μάστιγα της εποχής μας" στις χώρες της Δύσης. Υπάρχει άραγε τρόπος να την προλάβουμε; 
Πώς θα κάνουμε τη χαρά βίωμά μας;
                       


        Η χαρά υπάρχει εν δυνάμει μέσα μας ως καρπός του Αγίου Πνεύματος από τη στιγμή που λάβαμε το μυστήριο του Χρίσματος ("ο δε καρπός του Πνεύματος εστίν αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, χρηστότης, αγαθοσύνη, πίστις, πραότης, εγκράτεια"), αλλά περιμένει από εμάς, με συνειδητό αγώνα ενδυνάμωση και καλλιέργεια. 
Πηγή Ορθόδοξη Γυναίκα

Ένα ευτυχισμένο παιδί!!


Θεία Λειτουργία στη νέα ενορία του Οσίου Πορφυρίου στο Τίλμπουργκ (ΦΩΤΟ)



DSC 2525
Τὸ Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Ἀθηναγόρας τέλεσε τὴν πρώτη Θεία Λειτουργία στὴ νέα Ἐνορία τοῦ Ὁσίου Πορφυρίου τοῦ Καυσοκαλυβίτου στὸ Τίλμπουργκ (Tilburg), στὴν Ὁλλανδία.
Σ’ αὐτὴν τὴν Πανεπιστημιούπολη οἱ Ἱερεῖς τῆς Ἐνορίας τῆς Οὐτρέχτης τελοῦσαν μία φορὰ τὸ μῆνα τὴ Θεία Λειτουργία ἐπὶ πολλὰ χρόνια.  
Πιστοὶ ποὺ ἀνήκουν στὴν Ἐνορία τοῦ Ἁγίου Νεκταρίου τοῦ Ἀϊντχόφεν (Eindhoven) καὶ ποὺ κατοικοῦν στὸ Τίλμπουργκ ζήτησαν τὴν εὐλογία τοῦ Μητροπολίτου Ἀθηναγόρου γιὰ τὴ δημιουργία τῆς νέας Ἐνορίας.
 
Πηγή : Ρομφαία