Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Εκλογές και μεταθέσεις Ιεραρχών στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

 
Εκλογές και μεταθέσεις Ιεραρχών στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
Σε εκλογές και μεταθέσεις επισκόπων, κατόπιν εισηγήσεως του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου, προχώρησε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας που θεμελίωσε ο Απόστολος Μάρκος.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μητροπολίτης Άκκρας Γεώργιος εξελέγη Μητροπολίτης Γουινέας ενώ ο Επίσκοπος Μαρεώτιδος Γαβριήλ εξελέγη Μητροπολίτης Λεοντοπόλεως.

Επίσκοπος Κονγκό Μπραζαβίλ εξελέγη ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ.Παντελεήμων Αράθυμος.

Επίσης, κατά τις ίδιες πηγές,  στη Μητρόπολη Άκκρας μετατέθηκε ο έως σήμερα Επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντας Σάββας.

Στην Επισκοπή Μπουρούντι και Ρουάντας εξελέγη ο Αφρικανικής καταγωγής Αρχιμανδρίτης Ιννοκέντιος. εκ της Ι.Μ.Κένυας.
Πηγή :Αμήν

ΑΞΙΟΙ όλοι και καλή Ιεραποστολική διακονία στην πονεμένη και μαρτυρική γη της Μαύρης ηπείρου!

Ακολουθεί το Ανακοινωθέν του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας που εκδόθηκε μετά το πέρας της πρώτης ημέρας των εργασιών της Ιεράς Συνόδου

Συνήλθε σήμερα, 21η Νοεμβρίου 2012, σε τακτή Συνεδρία η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας υπό την Προεδρία της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου κ.κ.Θεοδώρου Β΄ στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου.

Προ της Συνεδρίας, ετελέσθη Θεία Λειτουργία στο Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο των Αγίων Θεοδώρων. Ακολούθως άρχισε η συνεδρίαση. Την έναρξη των εργασιών εκήρυξε ο Μακαριώτατος, απευθύνοντας χαιρετισμό προς τα Συνοδικά μέλη.


  Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Αξώμης κ. Πέτρος, Γενικός Πατριαρχικός Επίτροπος, αντιφώνησε την ΑΘΜ εκ μέρους των Σεβασμιωτάτων και Θεοφιλεστάτων Ιεραρχών.


  Κατόπιν η ΑΘΜ ενημέρωσε δια μακρών την Ιερά Σύνοδο για το επιτελεσθέν έργο κατά την διαρρεύσασα χρονική περίοδο σε όλους τους τομείς της εκκλησιαστικής διακονίας του Πατριαρχείου.

  Παράλληλα, ο Μακ.Πάπας και Πατριάρχης απένειμε την τιμητική διάκριση του Μεγαλόσταυρου του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου προς τον Σεβ.Μητροπολίτη Γέροντα Αξώμης κ.Πέτρο, Γενικό Πατριαρχικό Επίτροπο, επί τη συμπληρώσει τεσσαρακονταετούς αρχιερατικής διακονίας. Επίσης, απένειμε την Ευαρέσκεια της Εκκλησίας των Αλεξανδρέων προς τους Σεβ.Μητροπολίτες Καμπάλας κ.Ιωνά και Κένυας κ.Μακάριο επί τη συμπληρώσει εικοσαετούς καλλικάρπου ποιμαντορίας, ως και τον Ταξιάρχη του Οσίου Σάββα προς τους Σεβ.Μητροπολίτες Πτολεμαϊδος κ.Προτέριο, Άκκρας κ.Γεώργιο, Ερμουπόλεως κ.Νικόλαο και Ειρηνουπόλεως κ.Δημήτριο για την συμπλήρωση δέκα ετών από της εις Αρχιερέα εκλογής και χειροτονίας τους.


  Ακόμη, διά της εκδόσεως Πατριαρχικών και Συνοδικών Τόμων, συνετελέσθη η ανύψωση της Ιεράς Επισκοπής Μαδαγασκάρης σε Μητρόπολη, ως και της Ιεράς Επισκοπής Σιέρρα Λεόνε, μετονομασθείσης σε Ιερά Μητρόπολη Γουϊνέας

Επακολούθησαν η πλήρωση της χηρευούσης Ιεράς Μητροπόλεως Λεοντοπόλεως, των Ιερών Μητροπόλεων Γουϊνέας και Άκκρας ως και της Ιεράς Επισκοπής Μπουρούντι και Ρουάντας και της συσταθείσης το έτος 2010 Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ και Γκαμπόν.

Νέος Μητροπολίτης Λεοντοπόλεως εξελέγη ο Θεοφ.Επίσκοπος Μαρεώτιδος κ.Γαβριήλ, Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας, νέος Μητροπολίτης Γουϊνέας εξελέγη διά μεταθέσεως ο έως σήμερα Σεβ.Μητροπολίτης Άκκρας κ.Γεώργιος, νέος Μητροπολίτης Άκκρας εξελέγη ο έως σήμερα Θεοφιλ.Επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντας κ.Σάββας, νέος Επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντας ο Πανοσιολ.Αρχιμ.κ.Ιννοκέντιος Μπιακατόντα, ενώ πρώτος Επίσκοπος της Ιεράς  Επισκοπής Μπραζαβίλ και Γκαμπόν εξελέγη παμψηφεί ο Πανοσιολ.Αρχιμ.κ.Παντελεήμων Αράθυμος, Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου