Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Για πέντε μέρες έμεινε στη ζούγκλα μαζί με τους Πυγμαίους και τους Μπαντού ο Επίσκοπος Μπραζαβίλ κ. Παντελέημων...pigmaioi_01_610_420
Οι αντιξοότητες της Ορθόδοξης Ιεραποστολής 
Κείμενο:Λουδάρος Ανδρέας


Ο Επίσκοπος που διοικεί μια από τις πιο φτωχές επαρχίες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, έζησε για πέντε μέρες μαζί με τις αφρικάνικες φυλές που κατοικούν στην περιοχή της Λικουάλα, προκειμένου να κατηχήσει και να βαπτίσει νέους Χριστιανούς αλλά και να μιλήσει με τους ήδη υπάρχοντες.
Πηγή : Στον ορθόδοξο Αμπελώνα της Αφρικής

i69685mages.watchit.gr

Μπορεί για εμάς τους ανθρώπους της πόλης αυτές οι εικόνες να θυμίζουν ντοκιμαντέρ, για τους κληρικούς των ιεραποστολικών Μητροπόλεων είναι μια απλή καθημερινότητα. Στις περιοχές αυτές δεν υπάρχει ηλεκτρική ενέργεια ή οποιαδήποτε άλλη υποδομή.

Οι άνθρωποι αυτοί ζουν σε πλήρη αρμονία με την φυση.

Ιεραimages.watchit.gr

ιεραποimages.watchit.gr

Περισσότερες φωτογραφίες από την παραμονή του Επισκόπου κ. Παντελεήμονα στο χωριό των Πυγμαίων μπορείτε να δειτε ΕΔΩ

ιερα3images.watchit.gr

iιεραποσmages.watchit.gr
Περισσότερες φωτογραφίες από την παραμονή του Επισκόπου κ. Παντελεήμονα στο χωριό των Πυγμαίων μπορείτε να δειτε ΕΔΩ
Πηγή:dogma.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου