Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Φοιτητής ιατρικής και Ταοϊστής βαπτίστηκε Χριστιανός!

IMG 5938a 

Στο Καθολικό της Ιεράς και Πατριαρχικής Μονής Οδηγητρίας Γωνιάς, στο Κολυμβάρι Κισάμου, ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος τέλεσε την Βάπτιση ενός φοιτητή, με υποτροφία, του 5ου έτους της Ιατρικής, του Tsai Chen Wei,  Ταοϊστή, καταγομένου από την Ταϊβάν.
Το όνομα που δόθηκε στον νεοφώτιστο είναι Λουκάς, από τον Άγιο Λουκά Αρχιεπίσκοπο Κριμαίας τον Ιατρό και Θαυματουργό. Ο Λουκάς γνώρισε τον Χριστιανισμό τα τρία τελευταία χρόνια και μετά από διετή κατήχηση έγινε μέλος της Εκκλησίας του Χριστού. Πηγή : Ρομφαία
«Η είσοδος ενός νέου, συνειδητού, μέλους στην Εκκλησία του  Χριστού, καθίσταται πηγή χαράς και ελπίδας. Ο Λουκάς, όλα αυτά τα χρόνια, μέσα στην περιπλάνηση του αναζητούσε την Αλήθεια και ο Χριστός μας που θέλει «πάντας ανθρώπους σωθήναι» οδήγησε τα βήματα του στην Αγία Του Εκκλησία. Χαιρόμεθα ιδιαίτερα που μετά την διετή κατήχηση του αποφάσισε, ελεύθερα και αβίαστα, να ασπασθεί τον Χριστιανισμό και την Αγία μας Ορθοδοξία, να ενταχθεί στο σώμα της Εκκλησίας και να γίνει κοινωνός και μέτοχος της Βασιλείας του Θεού" είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Κισάμου, ευχόμενος στον νεοφώτιστο να ομοιάσει στον μεγάλο Άγιο Λουκά τον Ιατρό, του οποίου το όνομα έλαβε.
IMG 5990a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου