Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Κυριακή, 25 Μαΐου 2014

Μουάνζα Ιερώνυμος: "Παλεύουμε με την μαγεία"

Μουάνζα Ιερώνυμος: "Παλεύουμε με την μαγεία"
Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος / imfth.gr
 
 
Στη Σύναξη Νέων του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Λαμίας ωμίλησε το Σάββατο 17 Μαΐου 2014 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μουάνζα Ιερώνυμος, ο οποίος από την Παρασκευή βρίσκεται στην Ιερά Μητρόπολή μας.
Τον Σεβασμιώτατο  κ. Ιερώνυμο, τον οποίο συνόδευε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος υποδέχθηκαν στον Ναό του Αγίου Νεκταρίου ο Εφημέριος π. Γεώργιος με τους νέους της Ενορίας και άλλους πιστούς, με αισθήματα αγάπης και σεβασμού.
Πηγή Στον ορθόδοξο Αμπελώνα της Αφρικής
Στην προσφώνησή του ο Ποιμενάρχης μας παρουσίασε τον Σεβασμιώτατο Μουάνζα και αναφέρθηκε στην αυταπάρνηση και την αυτοθυσία του με σκοπό την διάδοση του Ευαγγελίου  σε ανθρώπους που παιδεύονται από την ειδωλολατρία και άλλες επικίνδυνες ιδεολογίες.
Ο κ. Ιερώνυμος στην αντιφώνηση του αφού ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για την αγάπη με την οποία τον περιβάλλει από τα φοιτητικά του χρόνια, περιέγραψε την καθημερινότητα της ιεραποστολής στην Τανζανία και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει από τις διάφορες αιρέσεις και κυρίως από την ειδωλολατρία και τη μαγεία.
Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήματα των νέων τονίζοντας ότι οι ιθαγενείς της Αφρικής πέρα από τις υλικές ανάγκες ζητούν από την Ορθόδοξη Εκκλησία να δώσει νόημα στη ζωή και την ύπαρξή τους.
Ακολούθως προβλήθηκε ένα μικρό ντοκιμαντέρ – αφιέρωμα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μουάνζα κ. Ιερώνυμο και στις πνευματικές του σχέσεις με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, το οποίο επιμελήθηκε ο π. Γεώργιος με του νέους της ενορίας και η ωραία συνάντηση ολοκληρώθηκε με εκκλησιαστικά τραγούδια από τους νέους με τη συνοδεία μουσικών οργάνων.
Σημειωτέον ότι πριν την Ενορία του Αγίου Νεκταρίου οι δύο Αρχιερείς επισκέφθηκαν τον ιστορικό Ιερό Ναό Παναγίας Δεσποίνης Λαμίας ενώ το πρωί του Σαββάτου επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λιβανατών και την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λιβανατών όπου δέχθηκαν την φιλοξενία της Ηγουμένης Μαγδαληνής και της αδελφότητος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου