Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

Χειροτονία κληρικού στην Επισκοπή Μοζαμβίκης


    ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ / amen.gr

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης πραγματοποίησε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Γερασίμου Camilo.
O νεοχειροτονηθείς π. Γεράσιμος είναι απόφοιτος των Διπλωματικών Ακαδημιών της Μόσχας και του Μαπούτο καθώς και του τοπικού εκκλησιαστικού σεμιναρίου της Μοζαμβίκης. Είναι άνθρωπος αγάπης και προσφοράς και έχει μία ευλογημένη οικογένεια.
Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης μετέφερε τις ευχές της Α.Θ.Μ., του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’, ο οποίος τρέφει ιδιαίτερα αισθήματα πατερικής στοργής και έγνοιας για την Εκκλησία της Μοζαμβίκης και για το εκεί επιτελούμενο ιεραποστολικό έργο ο οποίος υπηρέτησε σαν Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε και νοτιοτέρας Αφρικής από την περίοδο 2002-2004.
Πηγή : Στον Ορθόδοξο Αμπελώνα της Αφρικής
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η χειροτονία του π. Γερασίμου Camilo αποτελεί έναν ακόμη λίθο για το ιεραποστολικό έργο στη χώρα ενώ προανήγγειλε την ίδρυση νέων τοπικών ενοριών και ιεραποστολικών κλιμακίων σε διάφορες πόλεις της Μοζαμβίκης.
Ακόμα, προσκάλεσε όλους όσοι διακατέχονται από ένθερμο ζήλο και αγάπη για την Εκκλησία και γνωρίζουν Πορτογαλικά να προσέλθουν στη Μοζαμβίκη για να συνδράμουν στο έργο του Ευαγγελισμού της Αλήθειας στην χώρα.
Επίσης, ο κ. Ιωάννης ανακοίνωσε ότι αναμένεται με τις ευλογίες του Πατριάρχη ίδρυση ενός θεολογικού σεμιναρίου του χρόνου (2015) υπό την επίβλεψη των Θεολογικών Σχολών Θεσσαλονίκης και Αθήνας, το οποίο θα εφοδιάζει τους ιεροσπουδαστές τις χώρας με απαραίτητες γνώσεις και πρακτικές «αλιείας ανθρώπων» από το βυθό, στο φως του Ηλίου.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο νέος κληρικός της Επισκοπής Μοζαμβίκης μοίρασε το αντίδωρο και δέχθηκε ευχές από όλους.

Εκ του γραφείου τύπου της Επισκοπής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου