Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

"Η εκκλησία είναι ιατρείο ψυχών και σωμάτων"Όταν ήμουν μικρός κάποιος Αγιονορείτης μοναχός μου είχε πεί " Η εκκλησία είναι ιατρείο ψυχών και σωμάτων"Πέρασαν πολλά χρόνια όχι να το καταλάβω μα να το ζήσω..
Την προηγούμενη εβδομάδα στην Ιεραποστολή της Μονής μας στην Ουγκάντα,γιατροί από την Ναμουγκόνα (Νοσοκομείο του Τιμίου Σταυρού) πήγαν στο χωριό μας το Λουγκουζί για να εξετάσουν τους ανθρώπους (όχι βέβαια μόνο τους ορθοδόξους.)Μα το ιατρείο που υπάρχει τώρα είναι μικρό και χώρος για να γίνουν οι εξετάσεις δεν υπήρχε.Έτσι προσφέρθηκε ο Ναός για να γίνει νοσοκομείο!!Εκεί που ψέλνει η χορωδία γράφτηκαν οι εξετάσεις  και τα φάρμακα και εκεί κάθονται οι μητέρες κάθε Κυριακή τώρα στέκεται τώρα ο οδοντίατρος.Έτσι.. τόσο απλά.Γιατί η εκκλησία είναι μάνα....
Ο αγιονορείτης είχε δίκιο''Εκκλησία: ιατρείο ψυχών και σωμάτων"Πώς να αντέξεις τόση ομορφιά!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου