Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Τανζανία




 Η Τανζανία είναι ίσως η πιο ειρηνική χώρα της Ανατολικής Αφρικής, και έτσι συμφωνεί η ονομασία της με την αλήθειαν του πράγματος. Είναι σε έκταση επτά φορές μεγαλύτερη από την Ελλάδα, και έχει πληθυσμό περί τα 35 εκατομ. κατοίκους, όπου δύο στα δέκα παιδιά πεθαίνουν από έιτζ, άλλα από ασιτία, αβιταμίνωση ή τροπικές ασθένειες. Όαση ζωής για τους ανθρώπους αυτούς αποτελεί το Ιεραποστολικό έργο της Μητρόπολης Ειρηνουπόλεως υπό τον Μητροπολίτη Δημήτριο , που έχει αφιερώσει τη ζωή του στη σωτηρία των παιδιών της Τανζανίας.Επιπλέον η ιεραποστολή συμβάλλει στην ανάπτυξη γεωργοκτηνοτροφικών προγραμμάτων, παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε καρκινοπαθείς, ενώ κάθε πρωί προσφέρονται γάλα και βιταμινούχα μπισκότα σε νήπια που για αρκετά από τα παιδιά αυτά είναι ίσως και το μοναδικό τους γεύμα ενώ πολλά εξ αυτών είναι ορφανά αφού όπως προείπαμε η θνησιμότητα είναι μεγάλη. Για το συσσίτιο αυτό μπορεί να περπατούν και πέντε χιλιόμετρα ενώ αν κάποια μέρα το χάσουν μπορεί να αρκεστούν σε βλαστούς δέντρων.
α) Ιεραποστολικό κέντρο Ιρίγκα
πηγή : Στον ορθόδοξο αμπελώνα της Αφρικής
 ένα μεγάλο Ιεραποστολικό Κέντρο, στην γύρω περιοχή έχουν κτισθεί δώδεκα ιεροί ναοί, δύο δημοτικά σχολεία, δύο κλινικές, ενώ έχουν διανοιχθεί 40 πηγάδια και δύο μεγάλες γεωτρήσεις για να καλυφθούν οι ανάγκες υδροδότησης των πτωχών ιθαγενών. Έχουν χειροτονηθεί δέκα ντόπιοι ιερείς, και έχουν βαπτισθεί χιλιάδες πιστοί. Εις το ως άνω Ιεραποστολικόν Κέντρον λειτουργούν ένα νηπιαγωγείο και ένα οικοτροφείο αρρένων και δίδεται καθημερινό ρόφημα (γάλα με μπισκότα), και γεύμα σε παραπάνω από διακόσια ορφανά παιδιά, ανεξαρτήτως δόγματος ή θρησκείας.
β) Ιεραποστολικό κέντρο Αρούσα
Μόσι, άλλη μεγάλη πόλη της περιοχής όπου παλαιότερα ζούσαν χιλιάδες Έλληνες, (και όπου δραστηριοποιείτο ίσως ο πρώτος σύγχρονος Έλληνας ιεραπόστολος, ο π. Νικόδημος Σαρίκας, που εκοιμήθη το 1941 Σε μια άλλη μεγάλη πόλη της περιοχής, την Τάγκα βρίσκεται και ο τάφος του μακαριστού π. Νικοδήμου Σαρίκα.

https://www.facebook.com/Orthodox-Metropolis-of-Zambia-and-Malawi-391805074291380/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου