Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

2ο Ιερατικό Σεμινάριο στο Λουγκουζί (26 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου 2019)

Χαίρομαι την Ιεροσύνη μου "
( Ορθή γνώση και  πίστη, ιερατικό ήθος, εκκλησιαστική εμπειρία)
26 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου 2019
Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καμπάλλας και πάσης Ουγκάντας κ.Ιωνά και τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας κ.Συλβέστρου, οργανώνουμε για 2η χρονιά ιερατικό σεμινάριο στην Ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος στο Λουγκουζί .

Φέτος οργανώνουμε το σεμινάριο με τη βοήθεια και συμμετοχή του νέου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας κ.Συλβέστρου
Η ανάγκη των σεμιναρίων
Στις αποστολές μας στην Ουγκάντα όλα αυτά τα χρόνια συνειδητοποιούμε την ανάγκη ιδιαίτερης προσοχής και φροντίδας στον Ορθόδοξο κληρικό της Ουγκάντας ,που παλεύει σε δύσκολες συνθήκες να ανταπεξέλθει.
Ο ιερέας στην Ουγκάντα είναι τα πάντα.Ποιμένας ,πατέρας,γιατρός,δάσκαλος.
Η περυσινή εμπειρία
Η περυσινή οργάνωση του ιερατικού σεμιναρίου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους ιερείς και δημιούργησε ευλογημένη ατμόσφαιρα και διάθεση για τη συνέχεια και επανάληψή του.
Με αυτές τις σκέψεις λοιπόν και επικαλούμενοι τη χάρη του Θεού συνεργαστήκαμε και πάλι με τη Ιερά Μητρόπολη Ουγκάντας και οργανώνουμε  για δεύτερη φορά το ιερατικό σεμινάριο στο χωριό Λουγκουζί
Το θέμα του   2ου Ιερατικού σεμιναρίου είναι : 
"Χαίρομαι την Ιεροσύνη μου "( Ορθή γνώση και  πίστη, ιερατικό ήθος, εκκλησιαστική εμπειρία)
Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε πολλά μέρη της Ελλάδος η ευχή των πιστών στον ιερέα είναι "να χαίρεσαι την ιεροσύνη σου !!"
Το θέμα  λοιπόν του φετινού μας σεμιναρίου μιλά για  αυτήν την εσωτερική χαρά που πρέπει να γεμίζει την καρδιά του ιερέα που χαίρεται να λειτουργεί ,να μοιράζεται και να θυσιάζεται .
Τα θέματα του συνεδρίου θα επεκταθούν σε βασικούς πυλώνες της Ορθόδοξης πίστης,στην ανάγκη ιερατικού ήθους που είναι το σημαντικότερο κήρυγμα του ιερέως και την ανάγκη ανάπτυξης ποιμαντικών μεθόδων που ταιριάζουν στην Αφρικανική πραγματικότητα.
Αφορά όλους τους Ορθοδόξους κληρικούς της Ουγκάντας .Προσπαθώντας να αξιοποιήσουμε τους ιερείς της Ουγκάντας πολλοί από τους οποίους έχουν σπουδάσει στην Ουγκάντα και την Ελλάδα  τοποθετούμε και πάλι ως ομιλητές πολλούς από τους κληρικούς αυτούς που γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες  του τόπου και τις δυσκολίες.Ταυτόχρονα θα αναφερθούμε και σε  μερικούς τρόπους ποιμαντικής δράσης από την Ελλάδα που θα μπορούσαν να μεταφερθούν στην Αφρική.
Σκοπός μας η επιμόρφωση του κλήρου στο πλαίσιο των νέων δομών της Αφρικής που αλλάζει καθημερινά.
Τόπος. Η διεξαγωγή του Σεμιναρίου θα γίνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στο Λουγκουζί ενώ οι ιερείς θα φιλοξενηθούν στο χώρο του Δημοτικού σχολείου που θα χρησιμοποιηθεί προσωρινά σαν ξενώνας
Πρόγραμμα Καθημερινά θα τελείται η ακολουθία του όρθρου και η Θεία Λειτουργία ,ο εσπερινός και το απόδειπνο.Αμέσως μετά θα παραγματοποιούνται οι πρωινές εισηγήσεις  και η συζήτηση με ερωτήσεις και διευκρινήσεις από τους ομιλητές,ενώ μετά το  μεσημεριανό φαγητό θα πραγματοποιούνται μικρές ομάδες εργασιών για θέματα που αφορούν τη ζωή και την επιβίωση  της ενορίας.Παράλληλα θα οργανωθού ποιμαντικές επισκεωεις σε φυλακές και νοσοκομεία.Μετά το βραδυνό φαγητό θα ακολουθούν προβολές από  μοναστήρια και προσκυνήματα από τον Ορθόδοξο κόσμο  που θα κλείνουν ευλογημένα την ημέρα.
Χρόνος Η πραγματοποίηση του Σεμιναρίου θα γίνει από την Κυριακή 26 Αυγούστου  έως 1 Σεπτεμβρίου 2019.
Ευχηθείτε ο Θεός να ευλογήσει ένα ακόμη βήμα στη χώρα της Ουγκάντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου