Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

Στη Μητρόπολη Κένυας λειτουργούν περισσότερα από τριάντα Δημοτικά Σχολεία, 15 Γυμνάσια και νηπιαγωγεία,

kenias sxoleia
Πηγή :Romfea.gr
Επίσκεψη Μητροπολίτη Κένυας σε απομακρυσμένα σχολεία...

kenias sxoleia

ROMFEA.GR | Όπως είναι γνωστό, στη Μητρόπολη Κένυας λειτουργούν περισσότερα από τριάντα Δημοτικά Σχολεία, 15 Γυμνάσια και νηπιαγωγεία, ένα Διδασκαλικό Κολλέγιο, μια Πατριαρχική Σχολή, Τεχνική Σχολή κ.τ.λ.
Έτσι, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο της ενορίας της Μεταμόρφωσης, στην περιοχή Ντίκουα, κοντά στη λίμνη Βικτώρια (στα ενδότερα).
Επίσης επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Βασιλείου, στην περιοχή της Νότιας Νιάντζας (καμωμένο από λάσπη), το Δημοτικό Σχολείο και το νεοϊδρυθέν Γυμνάσιο, στην ιστορία του Αποστόλου Ματθαίου στην Κισουγκούνα (σύνορα Τανζανίας).Σ’ όλα τα σχολεία είχε συναντήσεις με τους καθηγητές και διευθυντές, όπου συζήτησε για την πρόοδο και την καλύτερη λειτουργία των σχολών.
Συγχάρηκε, ιδιαίτερα, τους ιερείς – εκπαιδευτικούς, που αγωνίζονται για την προβολή και ανάπτυξη των σχολείων αυτών, με την καθημερινή τους παρουσία και τέλεση της θείας λειτουργίας κάθε Πέμπτη, βάσει του προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας της Κένυας.
Τέλος ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Κλήμεντος, που βρίσκεται στον περίβολο της Μητρόπολης και μίλησε στους δασκάλους και μαθητές, ενώ έκανε διανομή παιχνιδιών σε όλα τα παιδιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου