Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Ένας ακόμη μάρτυρας...


Από τον Σεβασμιώτατο μητροπολίτη Χογκ Κονγκ κ.Νεκτάριο
Εχθές (Κυριακή,28 Ιουλίου), μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας τελέσαμε Τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του 19χρονου Σαντιάγκο. Ο νεαρός ήταν ανηψιός του υπεύθυνου της Ορθοδόξου Κοινότητος στο Kimlawis στις Φιλιππίνες. Σκοτώθηκε από μέ...λη της φυλής Blaan, στο όνομα ενός βάρβαρου παγανιστικού εθίμου. Πριν από ένα μήνα ένα μέλος της φύλης Blaan σκοτώθηκε στο Kimlawis. Σύμφωνα με την παγανιστική αντίληψη της φυλής Blaan, έπρεπε να σκοτώσουν κάποιον ώστε κι εκδίκηση να πάρουν αλλά και για να συνοδεύσει η ψυχή του φονευμένου την ψυχή του φονευθέντος μέλους της φυλής. Τα χαράματα του Σαββάτου, 23 Ιουλίου, μέλη της φυλής Blaan εισέβαλαν σε φάρμες στο Kimlawis, έσφαξαν τα ζώα, έκαψαν τις εγκαταστάσεις και σκότωσαν τον νεαρό Σαντιάγκο, που είχε την ατυχία να βρεθεί μπροστά τους. Η βαρβαρότητα των δολοφόνων έφθασε μέχρι του σημείου να κόψουν το ένα χέρι του θύματος και να το πάρουν μαζί τους ως «τρόπαιο»...

Δυστυχώς, αν και ζούμε στον 21ο αιώνα τα βάρβαρα παγανιστικά έθιμα συνεχίζουν να βασιλεύουν. Αυτή η τραγική κατάσταση είναι ένα από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ιεραποστολή στην Ασία.
Προσευχόμαστε ο Κύριός μας να συγχωρήσει τους δολοφόνους. Προσευχόμαστε να αναπαύσει την ψυχή του φονευθέντος Σαντιάγκο. Προσευχόμαστε και προσπαθούμε να βοηθήσουμε και υλικά τις οικογένειες που δέχθηκαν την επίθεση και έχασαν τα ζώα τους, το μοναδικό μέσο για την επιβίωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου