Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

ΤΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΣΤΗ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΗΣΤΕΙΑ .

          Πηγή : Αγιορείτικο βήμα και onmed.gr          

1Η νηστεία αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας.

Ωστόσο, τώρα οι επιστήμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι, όσοι ακολουθούν τους διατροφικούς κανόνες της νηστείας, δηλαδή αποφεύγουν τα προϊόντα κρέατος, έχουν ένα ακόμα πλεονέκτημα, αφού ρίχνουν την αρτηριακή τους πίεση.

Οι ερευνητές ανέλυσαν 39 μελέτες στις οποίες συμμετείχαν περίπου 22.000 άτομα και δημοσίευσαν τα συμπεράσματά τους στο επιστημονικό περιοδικό JAMA Internal Medicine.

Όπως προέκυψε, τα άτομα που ακολουθούσαν χορτοφαγική διατροφή, είχαν κατά μέσο όρο 5 έως 7 mm/Hg μικρότερη τη συστολική πίεση του αίματος (μεγάλη) και 2 έως 5 mm/Hg τη διαστολική πίεση (μικρή).

Η μείωση της αρτηριακής πίεσης σε τέτοια επίπεδα, ισοδυναμεί με περιορισμό του κινδύνου για καρδιακή προσβολή κατά 9% και του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 14%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου