Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

«Βοήθησε Άγιε να βρούμε νεράκι..."

ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΡΟΥΣΑΣ Κ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΑΝΖΑΝΙΑΣ
"Πως να ξεχαστεί εκείνο το βράδυ που ξεκινήσαμε τη γεώτρηση στο χωριό κιπέρα και νερό δεν βρίσκαμε. Πολύ περισσότερο δεν θα το ξεχάσει ο Θεοφιλέστατος Αρούσας π. Αγαθόνικος που ξενύχτησε εκείνο το βράδυ επικαλούμενος τη βοήθεια του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου
, να βρεθεί το πολυπόθητο νεράκι. Και έλεγε τότε στον Άγιο: «βοήθησε Άγιε να βρούμε νεράκι διότι θα γίνουμε ρεζίλι στους μη ορθοδόξους αλλά και ο κόσμος θα συνεχίσει να υποφέρει από την ξηρασία και τα παιδάκια να βρέξουν λίγο τα ξηραμένα χείλη τους, κι εγώ θα αφιερώσω ναό στην μνήμη σου.»Το επόμενο πρωί βρέθηκε ποτάμι ολόκληρο στα 100 μέτρα βάθους. Έτσι λοιπόν σήμερα είμαστε σε θέση να παρακολουθούμε τις εργασίες ανοικοδόμησης του Ναού, αφιερωμένο στην Μεταμόρφωση του Σωτήρος και στον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη. Ο Ιερός Ναός χτίζεται στην περιοχή της Ιρίνγκα στο χωριό ικαγκιντούγκου σε υψόμετρο 2000 μέτρα."
www.facebook.com/Ιεραποστολική-Στέγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου