Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

Πατριάρχης Αντιοχείας: ''Εύχομαι να επικρατήσει η ειρήνη''.

Με μεγαλοπρέπεια και ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα η ενθρόνιση του Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Βηρυτό.
Στην ενθρόνιση παρέστησαν Ιεράρχες από τις Ορθόδοξες κατά τόπους Εκκλησίες, ο Πρόεδρος Μισέλ Σουλεϊμάν, ο Πρωθυπουργός, βουλευτές, διπλωμάτες, πολιτικοί και οι αρχές της χώρας.
Ο νέος Προκαθήμενος στην ομιλία του, εξέφρασε την ευχή να επικρατήσει η ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή που τον τελευταίο καιρο δοκιμάζεται σκληρά.
Επίσης μεταξυ άλλων,  ανέφερε ότι πρέπει να χτιστούν προς αυτή την κατεύθυνση γέφυρες αγάπης, ώστε σύντομα στον τοπο να επιστρέψει η ειρήνη.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Πατριάρχης, υπογράμμισε ότι το Λίβανο είναι χώρος ελευθερίας και διαφάνειας, τονίζοντας ότι "είναι το έθνος όλων, παρά τις όποιες διαφορές."

Πηγή: Πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων, Ρομφαία

003 

004

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου