Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Ιννοκέντιος, ο νέος Επίσκοπος στο Μπουρούντι...

 
Ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντας κ. Ιννοκέντιος

Βιογραφικό σημείωμα του Θεοφ.Επισκόπου Μπουρούντι και ΡουάνταςΟ Θεοφιλ.Επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντας κ.Ιννοκέντιος (Byakatonda), γεννήθηκε στην Ουγκάντα το έτος 1964 και είναι ελληνομαθής. Εφοίτησε στην Ιερατική Σχολή Αγίου Ματθαίου Χανίων Κρήτης, ενώ εσπούδασε την ιερά επιστήμη στην Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στην Συμβουλευτική Ποιμαντική. Τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Πατρολογία συνέχισε στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, καθώς και στη Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Σεμινάριο του Αγίου Τύχωνος στην Πενσυλβάνια ΗΠΑ.΄
Πηγή :Στον Ορθόδοξο Αμπελώνα της Αφρικής

Διάκονος και Πρεσβύτερος-Αρχιμανδρίτης χειροτονήθηκε από τον μακαριστό Πατριάρχη Αλεξανδρείας κυρό Πέτρο Ζ΄ στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας. Διετέλεσε Ακαδημαϊκός Διευθυντής στην Πατριαρχική Σχολή Κένυας «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ΄» και Αντιπρύτανης στο Ορθόδοξο Κολλέγιο Κένυας, Πατριαρχικός Επίτροπος Νοτίου Σουδάν και Εφημέριος του Πατριαρχικού Ναού Αγίων Αναργύρων στο Ναϊρόμπι.

Την 21η Νοεμβρίου 2012, τη προτάσει της ΑΘΜ, εξελέγη υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντας, χειροτονηθείς την 6η Δεκεμβρίου 2012 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καΐρου από τον Μακ.κ.Θεόδωρο Β’.

Η Ιερά Επισκοπή Μπουρούντι και Ρουάντας ιδρύθη διά Πατριαρχικού και Συνοδικού Τόμου την 6η Οκτωβρίου 2009. Στην πνευματική της δικαιοδοσία περιλαμβάνει τα κράτη Μπουρούντι και Ρουάντας, ως και τις επαρχίες North Kivu, South Kivu, Maniema και Ituri του ανατολικού Κογκό.


Έδρα: Μπουζουμπούρα του Μπουρούντι
Église Οrthodoxe de Burundi
B.P. 3569 BUJUBURA
BURUNDI, AFRICA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου