Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

Busoga (Ουγκάντα): Αναμένοντας την ελπίδα...

Η περιφέρεια Busoga της Ουγκάντας
Η περιφέρεια Busoga της Ουγκάντας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ:


Ο π. Στέφανος Lunagula είναι απόφοιτος της Ορθόδοξης Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Σχολής «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ’» στο Ναϊρόμπι της Κένυας και πτυχιούχος στην Ποιμαντική και Κοινωνική Θεολογία. Χειροτονήθηκε ιερέας το 1975 από το μακαριστό Μητροπολίτη Ουγκάντας Θεόδωρο Nankyama. Υπηρετεί ως Αρχιερατικός Επίτροπος στην Ανατολική περιφέρεια (Busoga) της Ουγκάντας. Είναι πατέρας 10 παιδιών.
Πηγή : Στον Ορθόδοξο Αμπελώνα της Αφρικής


Αγαπητοί μου Αδελφοί,

Χαίρετε εν Κυρίω!

Είναι μεγάλη ευλογία και ευκαιρία για μένα να επικοινωνώ από την Ουγκάντα με την Αδελφότητα σας, η οποία ιδρύθηκε το 1963 με την ονομασία «Φίλοι της Ουγκάντας».

Αισθάνομαι την πνευματική χαρά και τιμή να ευχαριστήσω το Μητροπολίτη μας Ιωνά Lwanga που ευλόγησε και μου εμπιστεύθηκε την θέση του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην ανατολική περιφέρεια της Ουγκάντας, στην περιοχή Busoga.

Είμαι πολύ συγκινημένος που σας γράφω ζητώντας ταπεινά πνευματική καθοδήγηση και οικονομική υποστήριξη.

Η συγκεκριμένη βάση στην οποία διακονώ είναι ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στο Nawango, όπου υπάρχουν 919 Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Έχουμε ένα μόνιμο δημοτικό σχολείο με 415 παιδιά, και από αυτά τα 139 είναι ορφανά ή παιδιά από φτωχικές οικογένειες, τα οποία προσπαθώ κατά το δυνατόν να υποστηρίξω με διάφορους τρόπους. Τους μαθαίνουμε γράμματα, τους προσφέρουμε συσσίτιο, τους δίνουμε σχολικές στολές, κουβέρτες, μολύβια, τετράδια κ.α.

Πρόχειρο σχολείο στη Nakyaka
Πρόχειρο σχολείο στη Nakyaka


Εκτός από τον Άγιο Ιάκωβο, δημιουργήσαμε κι άλλες κοινότητες, όπως του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην περιοχή Nakyaka με ένα δημοτικό σχολείο, όπου τα παιδιά κάθονται κάτω από τα δέντρα και άλλα μαθαίνουν γράμματα στα προσωρινά μας κτήρια. Εδώ έχουμε 365 παιδιά, από τα οποία τα 22 είναι ορφανά. Επίσης, έχουμε ένα μόνιμο γυμνάσιο, που ξεκίνησε να λειτουργεί το έτος 2012.

Πάντα προσπαθώ να τους βοηθώ, όσο έχω την οικονομική δυνατότητα, αλλά πολλές φορές αδυνατώ να πραγματοποιήσω αυτή τη μεγάλη επιθυμία μου και να δεχτώ άλλα παιδιά που πεινάνε και διψάνε, λόγω έλλειψης οικονομικής υποστήριξης. Ο αριθμός παιδιών που αναφέρεται παραπάνω είναι μικρός, αλλά πολλά ορφανά και παιδιά από φτωχικές οικογένειες χρειάζονται την αγάπη και τη βοήθειά μας και βρίσκονται στην αναμονή για ένταξη στο νέο πρόγραμμα βοήθειας. Έχουμε κι άλλες νέες κοινότητες στις περιοχές Kananage με 64 Ορθόδοξους χριστιανούς, Bugondha με 49 Ορθόδοξους χριστιανούς, και Kiyunga με 14 Ορθόδοξους χριστιανούς.

Θα επιθυμούσα, επίσης, να προσφέρω στα παιδιά τα εξής:

Βάπτιση από τον π. Στέφανο
Βάπτιση από τον π. Στέφανο

  1. Πνευματική καθοδήγηση, συσσίτιο στο σχολείο καθώς και τα απολύτως αναγκαία, ιδιαίτερα στα ορφανά και σε αυτά από τις φτωχές οικογένειες.
  2. Ελπίζω να κτίσουμε ορφανοτροφείο στην περιοχή Nakyaka για την εύκολη πνευματική επίβλεψη, υγειονομική φροντίδα και συγκέντρωση των ορφανών.
  3. Να κτίσουμε ένα μόνιμο δημοτικό σχολείο στην ίδια περιοχή, που θα βοηθήσει να φέρουμε τα παιδιά μας κοντά στην Ορθοδοξία.
  4. Συμπερασματικά, με πιθανή βοήθειά σας, θα ήθελα να κάνω όσο το δυνατόν περισσότερα και σε άλλες ενορίες στην περιφέρειά μου, για να διευρυνθεί η Ορθοδοξία και να έχουμε περισσότερους χριστιανούς στην Εκκλησία της Ουγκάντας.

Ζητώ ταπεινά την οικονομική σας υποστήριξη και πνευματική σας καθοδήγηση, αγαπητοί αδελφοί μου, για να πραγματοποιήσουμε τις επιθυμίες και τα όνειρα μας με την αγάπη του Χριστού και Σωτήρος μας. Αμήν!

π. Στέφανος Lunagula
Αρχιερατικός επίτροπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου