Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

Μια 9χρονη κοπέλα από το Αζερμπαϊτζάν βαπτίζεται Ορθόδοξη, παίρνοντας το όνομα Σειρήνα - Σουμέλα, προς τιμήν της Παναγίας του Πόντου...


Από την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Ένα ιδιαίτερα ευχάριστο γεγονός έζησε η μικρή Ορθόδοξη Κοινότητά μας, την περασμένη Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013, με την βάπτιση της 9χρονης Σειρήνας - του νεότερου μέλους της Εκκλησιαστικής Χορωδίας της Επισκοπής μας. Η μητέρα της -ψυχολόγος στο κρατικό νοσοκομείο του Μαπούτο- κατάγεται από το Αζερμπαϊτζάν, ο δε πατέρας της είναι Μοζαμβικανός, με ανώτατες σπουδές στην Κούβα. 

Η μικρή Σειρήνα ζει από πολύ κοντά και σχεδόν καθημερινά την εκκλησιαστική ζωή της Ορθοδοξίας, μες από τη Νεανική Συντροφιά και τη Χορωδία μας, με τόσον ενθουσιασμό μάλιστα, ώστε ζήτησε μόνη από τον οικείο Επίσκοπο να βαπτισθεί, δεδομένου ότι και από το οικογενειακό περιβάλλον της ουδείς ανήκει στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Οι γονείς της πάντως με χαρά έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για την είσοδο της θυγατέρας τους στην Ορθόδοξη Πίστη. 

Το υπέροχο αυτό εννιάχρονο κορίτσι κατηχήθηκε επί δύο χρόνια και το όνομα που ζήτησε και έλαβε, ως νεοφώτιστη, είναι Σουμέλα, το όνομα της Παναγίας του Πόντου. Τα ιερά Μυστήρια του Βαπτίσματος και του Χρίσματος τελέσθηκαν κατά το αρχαίο τυπικό, κατά την διάρκεια δηλαδή της Θείας Λειτουργίας, από τον χοροστατούντα Επίσκοπο Ιωάννη -ενώ λειτουργούσε φιλοξενούμενος ιερέας από το Κογκό- και εν συνεχεία η νεοφώτιστη έψαλε μαζί με τη Χορωδία, βοήθησε μάλιστα τον Αρχιερέα να μοιράσει το αντίδωρο στο κατασυγκινημένο εκκλησίασμα.
 
Περισσότερα...   http://orthomoz.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου