Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013

O π. Εφραίμ Παναούσηs, και o π. Γεώργιος Νυόμπι στη Διαδικτυακή Τηλεόραση της Πειραϊκής Εκκλησίας
Η Διαδικτυακή Τηλεόραση της Πειραϊκής Εκκλησίας, την Τρίτη 4 Ιουνίου 2013, στην εκπομπή Ημερολόγιο Ιεραποστολής με τη Σοφία Χατζή, φιλοξένησε τον π. Εφραίμ Παναούση, και τον π. Γεώργιο Νυόμπι.
Στην εκπομπή αυτή η Σοφία Χατζή συζητά με τον π. Εφραίμ Παναούση,

με αφορμή μία πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουγκάντα και τη συγγραφή ενός μικρού ιεραποστολικού ημερολογίου, ενός μικρού φαρμάκου και στη δική μας απογοήτευση και απελπισία.

Στο στούντιο και ο π. Γεώργιος Νυόμπι, ιερέας από την Ουγκάντα, που μιλά με τρόπο γλαφυρό για την πορεία του στην Ορθοδοξία και την προσπάθεια που γίνεται για την ίδρυση μίας καινούργιας Ιεραποστολής στην περιοχή Μπουσούγκιου της Ουγκάντας που θα περιλαμβάνει Ιερό Ναό, Σχολεία και Ιατρείο.

Στην εκπομπή γίνεται αναφορά στην γέννηση και την πορεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουγκάντα, στις προσπάθειες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καμπάλλας και πάσης Ουγκάντας κυρίου Ιωνά αλλά και άλλων Ιεραποστόλων από την Ελλάδα.

Αναφέρεται η Ελλάδα ώς πνευματική μητέρα που συντρέχει με μύριους τρόπους όλα τα ιεραποστολικά κλιμάκια.

Η εκπομπή φιλοξενεί παρουσίαση φωτογραφιών από την Ουγκάντα του πόνου αλλά και της ελπίδας την επιμέλεια των οποίων είχε ο Γιώργος Βενιέρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου