Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Σότσι: Το θαύμα της Εικόνας με την Παναγία.


         
.Οι πιστοί του ναού του Σότσι μίλησαν για τη θαυματουργή εμφάνιση της εικόνας της Υπεραγίας Παναγίας των Ιβήρων.

Η ιερή εικόνα που αγιογραφήθηκε το 19ο αιώνα βρέθηκε στην παραλία της θάλασσας και μάλιστα την ημέρα που γιορτάζει η εικόνα αυτή στο εκκλησιαστικό ημερολόγιο, αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός TVC.


Για το ναό σε έναν μικρό οικισμό Γκολοβίνκα αυτή η σεμνή εκ πρώτης όψεως εικόνα της Παναγίας υπήρξε μεγάλο συμβάν. Αγιογραφημένη στο τέλος του 19ου αιώνα μάλλον παρέμεινε για μεγάλο διάστημα στο νερό. Κατά τη δήλωση των ιερέων στο ναό την εικόνα αυτή έφερε μια γυναίκα που παραθέριζε στον οικισμό.

Πηγή ενοριακή ζωή

"Να, λέει, η θάλασσα έβγαλε την εικόνα, ο νοικοκύρης τη μάζεψε, δεν μπορούμε όμως να την κρατήσουμε σπίτι, λέει. Την έφερα στον παπά σας να αποφασίσει ", λέει η πιστή του ναού Κλάβδια Ριμπακόβα.

Κατά τη δήλωσή της την εικόνα βρήκαν στην παραλία. Και μάλιστα την ημέρα όταν στο ορθόδοξο ημερολόγιο οι πιστοί τιμούν την εικόνα αυτή. Παράξενη είναι και άλλη σύμπτωση. Σύμφωνα με το θρύλο η αυθεντική εικόνα της Υπεραγίας Παναγίας των Ιβήρων επίσης βρέθηκε στη θάλασσα, όμως τον 19ο αιώνα.

Στην εικόνα υπάρχουν ίχνη από επιχρύσωση και μια επιγραφή. Αναφέρεται και το όνομα είτε του ιδιοκτήτη, είτε του πρωθιερέα Αλεξάνδρ Σμιρνόφ που την αγιογράφησε. Εκτιμώντας την εικόνα φαίνεται ότι αγιογραφήθηκε στη Μόσχα το 1896. Τώρα τοποθέτησαν την εικόνα στο πιο ορατό σημείο. Αργότερα οπωσδήποτε θα την αναπαλαιώσουν και τώρα αναζητούν τους τεχνίτες.

Στην παραλία την εικόνα θα μπορούσε να φέρει μια μικρή μπόρα. Σε ποια παραλία ακριβώς βρέθηκε, τώρα είναι δύσκολο να πει κανείς. Το θέμα είναι ότι η γυναίκα που έφερε στο ναό αυτό το περίεργο εύρημα, όπως λένε σ’ αυτές τις περιπτώσεις, θέλησε να μείνει ανώνυμη. Όμως ,παρά τις πάμπολλες ερωτήσεις όλο το συμβάν οι πιστοί ήδη το αποκαλούν αληθινό θαύμα.

 
Πηγή: briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου