Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016

Εκδηλώσεις Ορθοδόξου Νεολαίας της Κένυας

kenia-5 Romfea.grΦέτος, συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από την ίδρυση της Ορθόδοξης Χριστιανικής Ένωσης Νέων Κένυας.
Η οργάνωση αυτή ιδρύθηκε στις 6 Αυγούστου 1966 στην ενορία του Αγίου Ελευθερίου στο χωριό Ριρόνι – περίχωρο της Ναϊρόμπης.
Έτσι, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε μαζεύτηκαν νέοι και νέες από όλες τις επισκοπικές περιφέρειες της Κένυας, συνοδευόμενοι από τους εντεταλμένους ιερείς που τελούν χρέη υπευθύνων στις περιοχές τους.
Πηγή : στον Ορθόδοξο Αμπελώνα της Αφρικής
Το Σάββατο το βράδυ έγινε η πρώτη επίσημη έναρξη με την παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ. Μακαρίου, ο οποίος καλωσόρισε όλους με θερμά λόγια και εξέφρασε τη χαρά του, για το γεγονός αυτό.
Μίλησαν, επίσης, οι εκπρόσωποι ιερείς και νέοι. Ακολούθησε μακρά συζήτηση για την προετοιμασία του γεγονότος.
Την επομένη, ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον ιερό ναό του Αγίου Ελευθερίου Ριρόνι, με τους ιερείς των διαφόρων περιοχών.
Στο τέλος, ανακοίνωσε επίσημα ότι το 2016 είναι αφιερωμένο στους Ορθόδοξους νέους της Κένυας και κάλεσε όλους ν’ αρχίσουν προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στο Ορθόδοξο Γυμνάσιο, στην περιοχή των Νάντι τον Αύγουστο του 2016.
Ο Σεβασμιώτατος υπενθύμισε ότι σ’ αυτό τον ιερό ναό ιδρύθηκε πριν 50 χρόνια η οργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου