Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

Μέσα μας είχε γίνει μια αλλοίωση.Μια πρωτόγνωρη χαρά μας πλημμύριζε!΄Οταν επισκέφθηκε το ΄Αγιον΄Ορος ο Πατριάρχης Δημήτριος, πήγε και ο Γέροντας να πάρη την ευχή του.
 Κάποιος είπε : "Παναγιώτατε,ο π.Παϊσιος ". Σηκώθηκε ο ταπεινός Πατριάρχης από τον θρόνο του,για να τον χαιρετήση.Ο Γέροντας έβαλε εδαφιαία μετάνοια και παρέμεινε γονατιστός με το κεφάλι κολλημένο στο έδαφος μέχρι που κάποιος Επίσκοπος τον ανήγειρε.
- Στο Πρωτάτο τότε παρευρίσκετο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.Ο αστυνομικός διοικητής της φρουράς του Προέδρου κ.Κωνσταντίνος Παπουτσής μαρτυρεί: 
" Είχα ακούσει για τον γέροντα Παϊσιο.Τον φανταζόμουν ψηλό,μεγαλοπρεπή και περίμενα να βρίσκεται σε εξέχουσα θέση.Μου τον έδειξαν.Στεκόταν πίσω σε μια γωνιά κρυμμένος, και σκυφτός.΄Ηταν ένα γεροντάκι γηρασμένο,μικρόσωμο,αλλά είχε πάνω του κάτι το Θεϊκό που σε τραβούσε.

"Κάποιος χωροφύλακας τον αναγνώρισε και είπε στους άλλους:
Πηγή : Προσκυνητής
" Ο π.Παϊσιος".Με μιας όλοι οι άνδρες της φρουράς έτρεξαν στον Γέροντα.΄Εμεινα μόνος με τον Πρόεδρο.Τάχασα.΄Εκανα να τους φωνάξω να γυρίσουν πίσω,αλλά μάταια.΄Υστερα ακολουθώντας την επιταγή της καρδιάς και όχι την λογική,χωρίς να το σκεφθώ, έτρεξα και εγώ στον Γέροντα.Ο Θεός φύλαξε και δεν έγινε τίποτε.
" Ο Γέροντας μη μπορώντας να αποφύγη την "επίθεση" της αστυνομικής δυνάμεως, μας χτυπούσε απαλά στο κεφάλι,λέγοντας: 

" ΄Αντε πίσω στην δουλειά σας".Μέσα μας είχε γίνει μια αλλοίωση.Μια πρωτόγνωρη χαρά μας πλημμύριζε".


Από το βιβλίο του +Ιερομονάχου ΙΣΑΑΚ 

"ΒΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΊΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ " 
 https://www.facebook.com/panagiotispispas?fref=photo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου