Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Χειροτονία νέου Επισκόπου Μπουρούντι (ΦΩΤΟ)

inokentios
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Την χειροτονία του νέου Επισκόπου Μπουρούντι και Ρουάντας κ. Ιννοκεντίου Μπιακατόντα, τέλεσε σήμερα ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄.
Η χειροτονία του νέου Επισκόπου, τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό - Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Καϊρο.
Επίσης συλλειτούργησαν ο Γέρων Μητροπολίτης Πηλουσίου Καλλίνικος, ο Κένυας Μακάριος, ο Τριπόλεως Θεοφύλακτος, ο Ζάμπιας Ιωακείμ, ο Άκκρας Σάββας (πρώην Μπουρούντι), ο Νιτρίας Νικόδημος και ο Βαβυλώνος Νήφωνας.
Ο νέος Επίσκοπος Μπουρούντι είναι Ουγκανέζος στην καταγωγή, ενώ υπηρετούσε στην Πατριαρχική Σχολή "Μακάριος ο τρίτος" ως υποδιευθυντής καθώς και πατριαρχικός Επίτροπος Νοτίου Σουδάν.
Είναι ο 6ος Αφρικανός Ιεράρχης του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, μετά τους Χριστοφόρο (Ρουβήμ) Σπάρτας, Γεώργιο Γκαντούνα, Θεόδωρο Ναγκιάμα, Ιωνά Λουανγκά και Ιερώνυμο Μουζέη και τρίτος αφρικανός ιεράρχης στη σημερινή ιεραρχία του Αλεξανδρινού Θρόνου.
innokentios1
innokentios2
innokentios3
innokentios4
innokentios5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου