Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

DJ Focus: To παιδί θαύμα από την Αφρική


kelvin-doe-building-electronics-screenshot-602x324Τι θα κάνατε αν δεν είχατε ρεύμα στο σπίτι σας ή σας έλειπε ένα ηλεκτρονικό εξάρτημα και θέλατε τα τραγούδια σας να ακουστούν στο ραδιόφωνο ή να παίξετε ως DJ; Πιθανόν να απαντήσατε στις ερωτήσεις πριν καν τελειώσει αυτή η πρόταση.

Πως θα σας φαινόταν αν σας έλεγα για ένα παιδί 15 χρόνων από την Sierra Leone της Αφρικής, που έβρισκε λύση για όλα του τα προβλήματα με το να πηγαίνει σε κάποιον σκουπιδοτενεκέ και να βρίσκει ηλεκτρονικά εξαρτήματα, φτιάχνοντας έτσι το μηχάνημα που ήθελε;

Δεν υπήρχε ρεύμα στο σπίτι; Έφτιαχνε μια μπαταρία. Δεν υπήρχε ραδιόφωνο; Έφτιαχνε ένα από την αρχή. Και όλα αυτά επειδή κάθισε και έμαθε τα πάντα μόνος του μέσω του reverse engineering — ξηλώνοντας ένα μηχάνημα και βλέποντας πως είναι φτιαγμένο δηλαδή.
Κάποιοι άνθρωποι τον ανακάλυψαν και τον ξενάγησαν σε σημαντικά μέρη της Νέας Υόρκης, όπως στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και τα εργαστήρια του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης (M.I.T).

Νομίζω πως όλοι πρέπει να μάθουν για τον Kelvin Doe, αυτόν τον μικρό “Κύρο Γρανάζη“, μιας τα κατορθώματά του και η εξυπνάδα του είναι κάτι περισσότερο από εντυπωσιακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου