Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Ιερατικά είδη για την Αφρική.(Τα νέα από την ομάδα ιεροραπτικής)


Από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2012 στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής δημιουργήθηκε δειλά στην αρχή και πιο οργανωμένα στη συνέχεια, μία ομάδα Ιεροραπτικής με σκοπό να κατασκευάζει ιερατικές στολές και άλλα ιερατικά είδη για τις ανάγκες της Ορθόδοξης Εκλησίας της Ουγκάντας αλλά και άλλων Αφρικανικών χωρών.Από τότε μέχρι σήμερα η ομάδα αυτή έχει δημιουργήσει πολλά Ιερατικά καλλύματα για τους Ναούς αλλά και τους ιερείς.
Τα είδη αυτά διατίθενται σε ειδικό χώρο της Ιεράς Μονής με σκοπό να αγοραστούν  από τους προσκυνητές και να σταλούν στην Αφρική.Τα χρήματα από την αγορά αυτών των Ιερατικών ειδών, μας επιτρέπει να αγοράσουμε νέα υφάσματα,σταυρούς  και γαλόνια για τη δημιουργία νέων ιερατικών ειδών..Η έκθεση αυτή λειτουργεί κάθε Κυριακή μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.
Μπορούν ακόμη όμως και προσκυνητές που γνωρίζουν από Ιεροραπτική  να δημιουργήσουν Ιερατικά είδη και να τα προσφέρουν στην Έκθεσή μας ,ή  ακόμη να προσφέρουν  ιερατικά υφάσματα για την Αφρικανική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου