Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Μήνυμα Επισκόπου Μαδαγασκάρης για το νέο έτος 2014



 
Πρωτίστως ευχαριστούμε τον Πανάγαθο Θεό για την ταπεινή μας προσπάθεια και δια­κονία στην μακρινή αυτή χώρα, προς Ευαγ­γελισμό των καθημένων εν σκότει και σκιά θανάτου αδελφών μας. Το έργο μας είναι με­γάλο και δύσκολο. Οι ανάγκες επίσης πολλές, οι δυνατότητες μικρές, ιδιαιτέρως αυτήν την περίοδο πού διέρχεται μεγάλη κρίση η χώρα μας. Με πίστη όμως στον Θεό και ελπίδα προ­χωρούμε. Η χάρις του Θεού είναι εμφανής σε όλες τις δραστηριότητες μας. Τα έργα προ­χωρούν, ασφαλώς όμως περιορισμένα στα πιο απαραίτητα. Η προσπάθεια ευρέσεως εγχωρίων οικονομικών εσόδων για την εξασφάλιση έστω και μιας μερικής αυτοδυναμίας του Ιεραποστο­λικού Κλιμακίου μας, δύσκολα μεν, αλλά με πολύ μικρά βήματα βλέπουμε.
Πηγή στον Ορθόδοξο αμπελώνα της Αφρικής
Οι Ναοί συνεχίζουν να ανεγείρονται, διότι πολλά χωριά, χρόνια τώρα, στερούνται Ιερών Ναών. Τα σχολεία έστω και με μειωμένο, λόγω της κρίσεως, προσωπικό, προσφέρουν τις γνώ­σεις τους σε όλους τούς μαθητάς, μικρούς και μεγάλους. Τα ιατρεία λειτουργούν ασταμάτητα ανακουφίζοντας τον πόνο των φτωχών ανθρώπων, όταν η δοκιμασία της ασθενείας χτυπά την πόρτα και της δίκης τους μικρής καλύβας. Οι δεξαμενές και το υδροφόρο όχημα ξεδιψούν τούς ανθρώπους, πολλάκις όμως και αυτά ακόμη τα ζώα, δίνοντας ζωή στους, λόγω της παρατεταμένης ανυδρίας, διψασμένους κατοί­κους του Νοτίου τμήματος της χώρας.

Το γηροκομείο ξεκουράζει τους γέροντες και τις γερόντισσες και προσφέρει υλική και πνευματική τροφή σ' αυτούς πυύ στερήθηκαν σχεδόν τα πάντα στην ζωή τους.

Το Θεολογικό Σεμινάριο καλλιεργεί ψυχές και προετοιμάζει τούς μελλοντικούς κληρι­κούς και κατηχητές, πού θα επανδρώσουν τις πολλές κενές ενορίες.

Συνεχίζεται το πρωινό ρόφημα στα φτωχά παιδιά, όχι μόνο της γειτονιάς μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Τα τρόφιμα που διανέμονται, εξασφα­λίζουν κατά δύναμη διατροφή στις φτωχές οικογένειες, ανακουφίζοντας τες από τα πολλά έξοδα, της πραγματικά ακριβής για τα δεδομένα της χώρας, καθημερινής τους ζωής. Σε πολλά παιδιά δίνεται ή ευκαιρία να μάθουν γράμματα με τις υποτροφίες πού τούς παρέχει ή Εκκλησία μας. Πολλά είναι και τα έκτακτα περιστατικά που χρήζουν βοηθείας.

Η Εκκλησία μας δεν παύει να βοηθά όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Η αγάπη προς τους συνανθρώπους μας είναι το κύριο μέλημα μας. Η αγάπη βέβαια για την ψυχική σωτηρία των ανθρώπων πρωτεύ­ει. Είναι κάτι το οποίο αποδεικνύεται και από τις εξορμήσεις των ιερέων και κατηχητών μας, κάτω από αντίξοες πολλές φορές συνθήκες, στα διάφορα απομακρυσμένα χωριά. Σκοπός η μεταλαμπάδευση της αλήθειας του Ευαγγελίου κατά την Ορθόδοξη μας Παράδοση και η ποδηγέτηση των ανθρώπων στον πολυπόθητο ασφαλή δρόμο της Εκκλησίας μας, προς τον αιώνιο Παράδεισο. Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τυύς ανθρώπους, τους εγγύς και τους μακράν, που στηρίζουν το ιεραποστολικό μας έργο.

Ευχαριστώ το γραφείο Εξωτερικής Ιερα­ποστολής της Εκκλησίας της Ελλάδος, τους Ιεραποστολικούς Συνδέσμους και Συλλόγους, την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, την Ιερά Αρχιεπι­σκοπή Κύπρου, τας Ιεράς Μητροπόλεις, τας Ιεράς Μονάς, τας ενορίας σε όλη την Ελλάδα, τα σχολεία, και όλους τους ιδιώτας και φί­λους της Ιεραποστολής. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον Σε6. Μητρο­πολίτη Νικαίας κ.κ. Αλέξιον διά την αμέριστη συμπαράσταση του στο Ιεραποστολικό μας κλιμάκιο. Με την δική του ευλογία συγκεντρώ­νονται στο Ιεραποστολικό Κέντρο του Ι.. Ναού Αγ. Ευθυμίου Κερατσινίου και αποστέλλονται με container στην Ιερά Μητρόπολη Μαδαγα­σκάρης, πολύτιμα αγαθά.

Ταπεινώς εύχομαιο ο νέος χρόνος να είναι πρωτίστως ειρηνικός και ευλογημένος από τον Θεό. Πλούσιος σε πνευματικά και υλικά αγαθά. Ο Θεός μεθ΄ ημών.
t Ο Μαδαγασκάρης Ιγνάτιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου