Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

μΤο χαμόγελο αιωνιότητας του μακαριστού Ινδονήσιου ιεραποστόλου π. Αθανασίου Μανάλου και ο θρήνος των παιδιών του…

 

Είμαστε συγκλονισμένοι. Από τη μια η φωτογραφία του π. Αθανασίου Μανάλου με ένα αδιόρατο χαμόγελο αιωνιότητας και μακαριότητας. Από την άλλη η εικόνα των παιδιών του να θρηνούν για τον πατέρα- προστάτη τους, που θυσίασε τον εαυτό του ( σταματώντας τη φαρμακευτική αγωγή ) για χάρη των παιδιών του ! Οι φίλοι της Ιεραποστολής  συγκεντρώνουν χρηματικό ποσό για να στηρίξουν οικονομικά την οικογένεια του μακαριστού π. Αθανασίου. Δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Πρέπει όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί να γνωρίζουν ότι οι ορθόδοξοι ιεραπόστολοι,με αυτοθυσία, διακονούν τις ορθόδοξες ιεραποστολικές κοινότητες σε όλο το κόσμο και αυτό που ζητούν είναι να μην τους ξεχνούμε ,εμείς οι πάμπλουτοι σε πνευματικότητα και υλικά μέσα Ορθόδοξοι Χριστιανοί του Δυτικού κόσμου…


Ο μακαριστός, με χαμόγελο αιωνιότητας, π. Αθανάσιος Μανάλου
Πηγή : Ορθόδοξη Ιεραποστολή


Ο π. Αθανάσιος δίπλα στον π. Χρυσόστομο. Ποιος θα καλύψει τη φαρμακευτική του αγωγή και την εγχείρηση του ;

Αυτά γράφαμε πριν λίγο καιρό… Δυστυχώς, δεν προλάβαμε να βοηθήσουμε. Ας βοηθήσουμε τώρα την οικογένειά του.

http://ierapostoli.wordpress.com/2013/11/29/eksoteriki_ierapostoli_2232013/

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε στο χωριό Siparbue στην εκκλησία της Ανάστασης του Χριστού της ομώνυμης ορθόδοξης κοινότητας  της Σουμάτρας, η εξόδιος ακολουθία του π.Αθανασίου Manalu (αδελφού του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ινδονησίας π.Χρυσοστόμου Manalu) ο οποίος κοιμήθηκε τα ξημερώματα της 25ης Δεκεμβρίου 2013.Η Στρατευομένη Εκκλησία έχασε ένα εκλεκτό της μέλος, κέρδισε όμως η Θριαμβεύουσα Εκκλησία ένα άξιο Λειτουργό στο Υπερουράνιο Θυσιαστήριο για να προσεύχεται και να πρεσβεύει για τους αδελφούς του στην μακρυνή Ινδονησία.Ο π.Αθανάσιος ήταν βασικό στέλεχος του Ορθόδοξου Ιεραποστολικού κλιμακίου της Μητρόπολης Σιγκαπούρης στην Σουμάτρα της Ινδονησίας.Αφανής και πρόθυμος εργάτης της Ιεραποστολής αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στον ιεραποστολικό αγρό της Ινδονησίας. Ήταν έγγαμος και πατέρας πέντε παιδιών.

Η Ομάδα της Ορθόδοξης Ιεραποστολής ξεκινάει από σήμερα μία προσπάθεια για την οικονομική στήριξη της οικογένειας του π.Αθανασίου.Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια μπορούν να καταθέσουν τις δωρεές τους στον παρακάτω λογαριασμό.

.ALFA BANK(πρώην ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ) /66046796ΙBAN : GR 66 0120 5450 0000 0006 6046 796BIC :EMPOGRAA.((Δικαιούχος π.Δημήτριος Αθανασίου).

Τα χρήματα αποστέλλονται δια μέσου Ιεραποστολικού Συλλόγου ,ο οποίος εκδίδει και τις σχετικές αποδείξεις.

Ως εκ τούτου παρακαλούμε τους δωρητές να μας γνωστοποιούν τα απαραίτητα  στοιχεία (ονοματεπώνυμο-διεύθυνση διαμονής) προκειμένου να τους αποσταλούν αποδείξεις των δωρεών τους και να γράφουν στο καταθετήριο της Τράπεζας ότι τα  χρήματα προορίζονται για την οικογένεια του π.Αθανασίου Manalu.

Όσοι επιθυμούν να στείλουν απευθείας χρήματα στην οικογένεια ας επικοινωνήσουν μαζί μας στο e-mail

fdathanasiou@gmail.com, για να να τους δώσουμε τον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας στην Σουμάτρα.

Για την ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Αθανασίου

Δημοσιεύουμε στην συνέχεια φωτογραφίες από την εξόδιο ακολουθία του π.Αθανασίου.Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην πρεσβυτέρα Θεοδώρα και στα πέντε παιδιά του  και παρακαλούμε τον Δικαιοκρίτη Κύριο: “δέξαι ἐν ταῖς χερσί σου, τὴν ψυχὴν αὐτοῦ Σῶτερ· τάξον αὐτὸν ἐν ταῖς αὐλαῖς σου καὶ Ἀγγέλων χορείαις, καὶ ἀνάπαυσον ὃν προσελάβου, τῇ προστάξει σου Κύριε, διὰ τὸ μέγα ἔλεος (Ακολουθία Νεκρώσιμος εις Ιερείς, στιχηρό των αίνων, Μέγα Ευχολόγιο 461).

http://fdathanasiou.wordpress.com/2013/12/30/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%84%CF%8E%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BF%CF%81%CE%B8%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%86%CF%84%CF%89%CF%87/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου