Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

"Ο ΕΧΩ ΤΟΥΤΟ ΣΟΙ ΔΙΔΩΜΙ" .

Πηγή : Αγιορείτικο βήμα και   xfd.gr  
1Κοίταξέ μας προσεκτικά. Μες στα μάτια.

Με το βλέμμα του γεμάτο δύναμη και με φωνή μεγάλη, προστακτική, ο απόστολος Πέτρος, πλήρης Πνεύματος Αγίου και πίστεως στον αναστάντα Κύριο, απευθύνει το λόγο σ’ έναν ταλαίπωρο άνθρωπο που κείτεται σωριασμένος μπροστά σε μια πύλη του Ναού του Σολομώντος.

Άνοιξε εκείνος τα μάτια του, τέντωσε το κορμί του. Σίγουρα κάτι περισσότερο θα του έδινε αυτός ο ευσεβής Ιουδαίος.
- Χρήματα που περιμένεις δεν έχω. Αυτό που έχω, αυτό σου δίνω. «Εν τω ονόματι Ιησού Χριστού του Ναζωραίου έγειρε και περιπάτει». Σήκω πάνω και περπάτα. Και τον έπιασε απ’ το χέρι να τον σηκώσει.

Την ίδια στιγμή τα νεύρα, οι μύες, οι αρμοί δυνάμωσαν, στέριωσαν. Ένιωσε δυνατός. Τινάχθηκε πάνω. Άρχισε να περπατάει. Περπατούσε και πηδούσε και φώναζε. Ευχαριστούσε το Θεό. Δεν το πίστευε κι ο ίδιος. Θεραπεύτηκε στ’ αλήθεια; Και πηδούσε πάλι για να βεβαιωθεί. Τα πόδια του τον κρατούσαν γερά. Και άντε πάλι φωνές δοξολογίας προς το Θεό.

Ο κόσμος κοιτούσε με ανοιχτό το στόμα. Μια τον πρώην χωλό, μια τους αποστόλους. Είχαν μείνει έκθαμβοι. Σε λίγη ώρα, και μετά από έναν πύρινο λόγο του αποστόλου Πέτρου, θα πίστευαν στην ανάσταση του Χριστού δύο χιλιάδες λαός!

* * *
«Ό έχω τούτο σοι δίδωμι»
Τι είχε ο Πέτρος; Τίποτε και τα πάντα. Τίποτε απ’ αυτά που συνήθως θέλει να ‘χει ο κόσμος: λεφτά, γνώσεις επιστημονικές, σχέσεις με σπουδαία πρόσωπα της κοινωνίας, δύναμη, κοσμική επιρροή στις μάζες… Τίποτε τέτοιο δεν είχε ο Πέτρος.

Είχε όμως τα πάντα. Γιατί είχε μέσα του ζωντανό να ενεργεί στο εσωτερικό του Αυτόν που είναι το παν: τον αναστάντα Χριστό. Η χάρη του Αγίου Πνεύματος και η δύναμη της αναστάσεως του Χριστού έκαναν τον Πέτρο ισχυρό, πανίσχυρο. Αυτή τη δύναμη μπορούσε ο Πέτρος να τη διαχειρίζεται και να τη μεταδίδει όπου έκρινε. Αυτό είχε, αυτό έδινε.

Σήμερα που ο κόσμος έχει όλα τα υλικά αγαθά, που δεν του λείπει τίποτα, του λείπει αυτό που είχε ο Πέτρος. Γι’ αυτό και είναι ανάπηρος. Γεμάτος άγχη, αγωνίες, προβλήματα και συμπλέγματα ψυχολογικά γυρεύει τη γιατρειά του. Ποιος θα του τη δώσει; Ασφαλώς μόνο κάποιος που έχει κλείσει μέσα του τον Κύριο Ιησού Χριστό και μπορεί να διαχειρίζεται τη δύναμη της αναστάσεώς Του.

Σου φαίνεται πολύ μεγάλο αυτό και άσχετο με σένα; Φρόντισε να καλλιεργείς στενές σχέσεις με τον αναστάντα Κύριο, φρόντισε να είσαι ενωμένος μαζί Του στις πράξεις σου και στις σκέψεις σου και στα θελήματά σου. Να πράττεις, να σκέφτεσαι, να θέλεις ό,τι Εκείνος, και θα δεις ότι θα έχεις τη δύναμη να επηρεάζεις το φίλο σου, το συμφοιτητή σου, τους γονείς σου στο καλό. Θα γίνεσαι εσύ αφορμή να βρίσκουν την ψυχική τους υγεία, τη λύτρωση, τη γιατρειά τους οι άνθρωποι.

Και τότε η δόξα που θα αποδίδουν στο Θεό θα ελκύει τη χάρη Του και πάνω στους ίδιους και σε σένα.

Από το Αποστολικό Ανάγνωσμα της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής (Πραξ. γ΄ 1-8)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου