Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015

Μπουρούντι: Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες στη Ρουάντα και την Τανζανία

 

Πλήθος διαδηλωτών βρίσκονται και πάλι στους δρόμους του Μπουρούντι αψηφώντας τις απειλές της κυβέρνησης για βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων.
Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού, που προχώρησαν σε χρήση δακρυγόνων.
Αυτό που ζητούν οι πολίτες είναι να μην διεκδικήσει ο πρόεδρος της χώρας τρίτη θητεία, καθώς αυτό παραβιάζει το σύνταγμα.
Όσοι δεν διαδηλώνουν,εγκαταλείπουν τη χώρα αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο στην Τανζανία και τη Ρουάντα. Εκεί ζουν σε προσφυγικούς καταυλισμούς κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης.
«Αυτή τη στιγμή υπολογίζουμε ότι βρίσκονται εδώ περίπου 64.000 πρόσφυγες από το Μπουρούντι. Έφτασαν εδώ τις τελευταίες ημέρες και βρίσκονται σε διάφορα σημεία. Είναι πάρα πολλοί και ξέρουμε ότι μπορεί να έρθουν περισσότεροι. Υπάρχουν πολλοί στα σύνορα, δεν είμαστε σίγουροι για τον αριθμό, αλλά είναι μια πολύπλοκη κατάσταση» δήλωσε γιατρός σε καταυλισμό στη Ρουάντα.
Συνολικά περισσότεροι από 110.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει το Μπουρούντι.
Στην Τανζανία οι αρχές ανακοίνωσαν ότι σε έναν από τους προσφυγικούς καταυλισμούς έχει ξεσπάσει επιδημία χολέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου