Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Ουγκάντα (2015)






 
 
 
 

Την Δευτέρα 2α Νοεμβρίου 2015 η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ συνοδευόμενος υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Νουβίας κ.Ναρκίσσου, αφίχθη στο Entebe της Ουγκάντας μέσω Ναϊρόμπι, προκειμένου να πραγματοποιήσει Ποιμαντική Επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Καμπάλας
Πηγή : Στον Ορθόδοξο Αμπελώνα της Αφρικής
Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο οι Σεβ. Μητροπολίτες Καμπάλας και πάσης Ουγκάντας κ.Ιωνάς, Μουάνζας κ.Ιερώνυμος, ο Θεοφ. Επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντα κ.Ιννοκέντιος, ο Εξοχ.Πρέσβης της Αιγύπτου κ.Ahmed Abdel Aziz Mostafa, και πλήθος πιστών, κληρικών και μαθητών των ιεραποστολικών σχολείων της Καμπάλας.
Μετά το πέρας της καθιερωμένης δοξολοξίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, τον Πατριάρχη προσεφώνησε ο επιχώριος Μητροπολίτης κ.Ιωνάς, ενώ στην αντιφώνησή του η Α.Θ.Μ. ευχαρίστησε όλους για την ενθουσιώδη υποδοχή, η οποία αποδεικνύει την αγάπη και αφοσίωση της τοπικής Εκκλησίας προς το Πατριαρχείο και τον Προκαθήμενο αυτού, καθώς και την αναγνώριση της προφοράς της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ουγκάντα.
Εν συνεχεία, ο Μακαριώτατος ετέλεσε τρισάγιον στους τάφους των αοιδίμων Αρχιερέων Χριστοφόρου, Θεοδώρου και όλων των πρωτεργατών της Ιεραποστολής στην χώρα, και συναντήθηκε κατ΄ιδίαν με τους Αρχιερείς προς συζήτηση διαφόρων ποιμαντικών θεμάτων της Ιεραποστολής στην Ουγκάντα και ευρύτερα στην Αφρικανική Ήπειρο.
Τέλος, η πρώτη ημέρα της Ποιμαντικής επισκέψεως της Α.Θ.Μ. στην Ιερά Μητρόπολη Καμπάλας έκλεισε με εορταστικό πρόγραμμα που παρουσίασαν οι μαθητές των σχολείων προς τιμήν του Υψηλού Επισκέπτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου