Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΔΙΝΕΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΟΥΓΚΑΝΤΑΣ

 



 

Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄, συνεχίζοντας τὸ Ιεραποστολικό οδοιπορικό του στην τραχεία περιοχή της περιοχής Gulu της Βορείου Ουγκάντας, επισκέφθηκε τους Ιερούς Ναούς της Ζωοδόχου πηγής και του Αρχαγγέλου Γαβριήλ και το παρακείμενο σχολείο, χτισμένα κυριολεκτικά μέσα στην Ζούγκλα, όπου οι μαθητές του επεφύλαξαν ενθουσιώδη υποδοχή.
Στην θερμή ομιλία του ο Μακαριώτατος απευθύνοντας λόγια αγάπης στους μαθητές, τους επεσήμανε πως πρέπει να εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία για μάθηση, και αργότερα μεγαλώνοντας με ευγνωμοσύνη θα θυμούνται το Ορθόδοξο σχολείο που τους έδωσε αυτή την μεγάλη ευκαιρία.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μετά την επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Λαυρεντίου, ο Μακαριώτατος είχε συνάντηση με τους ιερείς της περιοχής, όπου τους εξέφρασε την ευαρέσκεια της Εκκλησίας και του ιδίου προσωπικά, για την θυσιαστική διακονία τους σ’ αυτή την ακριτική και ταλαιπωρημένη περιοχή από πολέμους και φτώχεια.
Οι ιερείς με την σειρά τους εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς τον Μακαριώτατο για την επίσκεψή του που αποδεικνύει την πατρική στοργή και ενδιαφέρον του όχι μόνο για την περιοχή τους αλλά και για όλη την Αφρικανική Ήπειρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου