Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

« Ἐφ΄ ὅσον ἐποιήσατε ἑνί τούτων τῶν ἀδελφῶν μου τῶν ἐλαχίστων,


            Αγαπητοί μου αδελφοί το ιερό ευαγγέλιο άνοιξε σήμερα σε όλους μας, το βιβλίο των γεγονότων που θα συμβούν κατά το τέλος του κόσμου και της ανθρωπότητας.
            Τίποτα δεν θα φαίνεται τερατώδες και απόκοσμο, καμία ενάντια δύναμη δεν θα μπορέσει να σταματήσει το σωτήριο έργο του Θεού. Όμως ο Κύριος βάζει το σπουδαιότερο γεγονός για να κρίνει την αιώνια παρουσία μας ή τον αιώνιο χωρισμό μας, μαζί Του: Το γεγονός της αγάπης.
Πηγή : Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας
 
            Αυτή την αγάπη που ο ίδιος μας έδειξε, θα την ζητήσει ρητά, αν την δείξαμε και την δώσαμε και εμείς στον διπλανό μας.
            Σε αυτή τη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας, θα σταθούμε στο φοβερό βήμα Του, για να δώσουμε λόγο γι΄ αυτό τον πρωταρχικό και μεγάλο μας χρέος: Αν αγαπήσαμε τον αδελφό μας! Τελικά η αγάπη θα είναι ο κριτής.
            Βέβαια σήμερα η έννοια της αγάπης διαστρεβλώθηκε, υπερίσχυσε η αφηρημένη έννοια της αγάπης έτσι για το «καλό» ή από μια γραφική και ψυχρή στάση μιας θρησκευτικότητας. Στο όνομα της ανθρώπινης δικαιοσύνης, την ξεχνάμε.
            Φαίνεται όμως ότι ο Χριστός γνωρίζει την ασθένειά μας, καταλαβαίνει την αδυναμία μας να αγαπήσουμε τον συνάνθρωπό μας γι΄ αυτό μας λέει στο άγιο Ευαγγέλιό Του: «Ἐπείνασα…ἐδίψασα…ἠσθένησα…ἐν φυλακῆ ἤμην». Αυτό δείχνει αγαπητοί μου πως ο Χριστός ταυτίστηκε με τον κάθε άνθρωπο· και έτσι η χριστιανική αγάπη γίνεται η «ἀδύνατη δυνατότητα» του να βλέπεις, να αναγνωρίζεις, να συναντάς Τον Χριστό σε κάθε άνθρωπο.
            Όσοι παραβλέπουν και περιφρονούν αυτούς τους ελαχίστους αδελφούς Του, παραβλέπουν και περιφρονούν Τον ίδιο.
            Καιρός να αρχίσουμε. Να γίνουμε εύσπλαχνοι, ελεήμονες, καταδεκτικοί μπροστά στον ανθρώπινο πόνο και την ανημποριά. Ασθενείς, φτωχά παιδιά, άποροι, γέροντες και γερόντισσες, περιμένουν μια επίσκεψη, μια φροντίδα, ένα χαμόγελο, που θα τους ζεστάνει την καρδιά. «Οἱ ἐλάχιστοι μᾶς δεῖχνουν τη Βασιλεία τοῦ Θεοῦ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου