Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Ο αγώνας των ιεραποστόλων στην μακρινή Κένυα και το φιλανθρωπικό έργο

Ο αγώνας των ιεραποστόλων στην μακρινή Κένυα και το φιλανθρωπικό εργο
10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟΥ


10 χρόνια πέρασαν από την ίδρυση του πρώτου ορφανοτροφείου στην Κένυα, δημιούργημα της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής και όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει, βοηθάει και προστατεύει εγκαταλελειμμένα παιδιά.

Αρχικά το κτίριο φιλοξενούσε μια γυναικεία μοναστική αδελφότητα που στη συνέχεια αποχώρησε και το κτίριο αξιοποιήθηκε από την Α.Ο.Ε.Α.


Στην αρχή έμεναν στο ορφανοτροφείο τριάντα πέντε παιδιά, αριθμός ο οποίος αυξήθηκε με το πέρασμα του χρόνου. Τα παιδιά κατηχούνται, βαπτίζονται,  και συμμετέχουν στα μυστήρια της Εκκλησίας.

Οι ανάγκες του ορφανοτροφείου συνεχώς αυξάνονται. Σήμερα φιλοξενεί εκατόν πενήντα παιδάκια συνεπώς οι ανάγκες σε κτιριακή υποδομή έχουν αυξηθεί.

Η οργάνωση «Σοφία για τα παιδιά», που εδρεύει στην Κύπρο, ανέλαβε εξ ολοκλήρου την κατασκευή όλου του νέου οικοδομικού συγκροτήματος. Πρόσφατα κτίστηκαν δυο ορφανοτροφεία ,νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο.

Στη φωτογραφία βλέπετε το κτίριο του ορφανοτροφείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου