Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014

«Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσι!» - Αφιέρωμα στην Εξωτερική Ιεραποστολή


Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης

Χθες Κυριακή Α΄ Νηστειών (της Ορθοδοξίας), 9 Μαρτίου 2014 το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης, με τη βοήθεια των συνεργατών του κατηχητών και άλλων εθελοντών, πραγματοποίησε για τέταρτη συνεχή χρονιά ένα αφιέρωμα στην Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή για τα παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου που συμμετέχουν στις Παιδικές και Νεανικές Συντροφιές των Ενοριών μας στο όμορφο και φιλόξενο κτίριο της «Καταφυγής».

Συμμετείχαν παιδιά από τις ενορίες Ευαγγελιστρίας, Αγίου Νικολάου και Παναγίας των Ξένων Λευκάδος και Εισοδίων Θεοτόκου Τσουκαλάδων.

Αρχικά παρακολούθησαν ολιγόλεπτο βίντεο, με θέμα το έργο της Ιεραποστολής στη Σιέρρα Λεόνε (απόσπασμα από την εκπομπή της ΕΤ3 «Αληθινά Σενάρια», που υπάρχει στο σύνδεσμο http://www.youtube.com/watch?v=1c4Z53ZzNTU ).
 Πηγή : Στον Ορθόδοξο Αμπελώνα της Αφρικής

Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε οχτώ ομάδες, στις οποίες έγραψαν γράμμα σε συνομηλίκους τους στην Ιεραποστολή της Σιέρρα Λεόνε· δημιούργησαν αφίσα, εμπνευσμένη από το λόγο του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου· μαγείρεψαν «αφρικάνικο κους –κους»· χόρεψαν zumba σε αφρικάνικο ρυθμό· έπαιξαν μουσικοκινητικά παιχνίδια με αφορμή ένα παραδοσιακό αφρικάνικο παραμύθι· τραγούδησαν στα Κινέζικα· εικονογράφησαν την ιστορία της Γαλάτειας Γρηγοριάδου –Σουρέλη «Αφρική, καλημέρα!» και κατασκεύασαν κορνιζάκια για τις εικόνες του «μαύρου Χριστού».

Η εκδήλωση έκλεισε με παρουσίαση των εργασιών των ομάδων στη μικρή πλατεία μπροστά στον Ι. Ναό Αγ. Ιωάννου Θεολόγου και την «Καταφυγή», παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας π. Θεοφίλου, ο οποίος απηύθυνε λόγια πατρικά στα παιδιά και μοίρασε σε μικρούς και μεγάλους γλυκίσματα και αναμνηστικές ευλογίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου