Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Πατριάρχης Κύριλλος: ''Να μην χυθεί άλλο αίμα στην Ουκρανία''.


kiril
Του Αιμίλιου Πολυγένη
 
"Η πολιτική φαγωμάρα οδήγησε σε αντιπαραθέσεις και διχασμούς", αναφέρει σε απαντητική επιστολή προς τον Τοποτηρητή της Ουκρανικής Εκκλησίας, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.
Πηγή : Ρομφαία
 
Ο Πατριάρχης μιλώντας για την κατάσταση αναφέρει ότι "τα γεγονότα αυτά ήταν αποτέλεσμα της εσωτερικής πολιτικής κρίσης, και των αποτυχιών των πολιτικών δυνάμεων να συμφωνήσουν σε μια μη βίαιη επίλυση των υφισταμένων προβλημάτων στην κοινωνία."
"Η Εκκλησία δεν παίρνει την μια η την άλλη πλευρά στον πολιτικό αγώνα. Το καθήκον της Εκκλησίας είναι η προστασία των πιστών των οποίων η ζωή έχει τεθεί σε κίνδυνο", προσθέτει ο Πατριάρχης Κύριλλος.
Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας, απαντώντας στην έκκληση του Τοποτηρητή Μητροπολίτη Ονουφρίου για διατήρηση της ακεραιότητας, υπογραμμίζει ότι "ανταποκρινόμενος στην έκκλησή σας, θα κάνω ότι είναι δυνατόν για να πείσω όλους εκείνους στα χέρια των οποίων είναι η δύναμη να αποτρέψουν τον θάνατο αθώων ανθρώπων στο έδαφος της Ουκρανίας."
"Είθε ο Κύριος να σταματήσει κάθε χέρι που έχει πρόθεση να προκαλέσει πόνο και δυστυχία, και να ευλογήσει εκείνους που είναι υπέρ της ειρήνης", τονίζει σε άλλο σημείο ο κ. Κύριλλος.
Μιλώντας για την Ουκρανία ο Πατριάρχης Μόσχας ανέφερε ότι "ο Ουκρανικός λαός πρέπει, χωρίς εξωτερικές επιρροές, να καθορίσει μόνος του το δικό του μέλλον."
"Σήμερα, Κυριακή της συγγχωρήσεως, κάνω έκκληση σε όλους να συγγχωρέσει ο ένας τον άλλον, αλλά κάνω έκκληση όσους βρίσκονται στην εξουσία να σταματήσουν την βία κατά των αμάχων", προσθέτει κλείνοντας ο Πατριάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου