Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014

Εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία

 


+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας
Επειδή η Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι κατεξοχήν περίοδος πένθιμος, και ο πανηγυρικός χαρακτήρας της Θείας Ευχαριστίας δεν συμφωνεί με τον πένθιμο χαρακτήρα της περιόδου αυτής, η Εκκλησία όρισε η Θεία Λειτουργία να τελείται μόνο τα Σάββατα και τις Κυριακές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής με εξαίρεση την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, εάν εορτάζει από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, τις δε λοιπές ημέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής να τελείται η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Θείων Δώρων.
Πηγή : Συνοδοιπορία

Σύμφωνα με το Εκκλησιαστικό τυπικό το οποίο ορίζει ότι καλό είναι οι Χριστιανοί να μεταλαμβάνουν συχνά και κατ' εντολή του Ιησού Χριστού μας, « ο τρώγων μου την σάρκα και πίνων μου το αίμα εν εμοί μένει, καγώ εν αυτώ », ετοιμασμένοι πάντοτε κάνοντας την νηστεία σύμφωνα με τις δυνατότητες εκάστου αλλά και σε συνδυασμό με το μέγα Μυστήριο της Εξομολογήσεως και την ευλογία του Πνευματικού, η Εκκλησία προχώρησε στην τέλεση της Προηγιασμένης θείας Λειτουργίας κατά τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Η Θεία Λειτουργία λέγεται Προηγιασμένη διότι ο Άγιος Άρτος καθαγιάζεται από την προηγούμενη Κυριακή δηλαδή την προηγουμένη Θεία Λειτουργία - εμποτίζεται στο Άγιο Αίμα του Κυρίου μας όπου φυλάσσεται στο Άγιο Αρτοφόριο της Αγίας Τραπέζης και έτσι προσφέρεται στους χριστιανούς την ημέρα πού τελείται η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.

Η Λειτουργία αυτή είναι κανονικά εσπερινή (για αυτό τελείται μετά της Ακολουθίας του Εσπερινού). Σήμερα τελείτε και τα πρωινά κάθε Τετάρτης και Παρασκευής την περίοδο της Μεγάλη Τεσσαρακοστής προς διευκόλυνση των πιστών, στο να μπορούν να μετέχουν της Θείας Ευχαριστίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου