Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Η Ιστορία τής Ορθοδοξίας στην Κορέα ( Β μέρος )


Ο νέος Iερός Ναός Αγίου Νικολάου Σεούλ
Το 1993 το Πατριαρχείο αποφασίζει τη χειροτονία βοηθού επισκόπου του Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας,  με τον τίτλο του Επισκόπου Ζήλων,  ο οποίος θα επιβλέπει την περιοχή της Κορέας.  Το 1995 θεμελιώνεται ο Ι. Ν. Αγ. Μαξίμου του Γραικού στο Ιεραποστολικό κέντρο Σεούλ, ο οποίος εγκαινιάζεται το 1996 από τον Σεβ. Έξαρχο κ. κ. Διονύσιο.
Το 1995 ιδρύεται από το Οικουμενικό Πατριαρχείο το Ίδρυμα Εξαρχίας Οικουμενικού Θρόνου στην Κορέα.
Το 1996 η Εκκλησία αναγνωρίζεται επίσημα από την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας.  Επίσης την ίδια χρονιά αρχίζει να λειτουργεί ταχύρρυθμο Θεολογικό Σεμινάριο για σπουδαστές από την Ινδία, Φιλιππίνες και Ινδονησία. Γίνονται οι χειροτονίες.
A.  Tου Ινδονήσιου Διακόνου π. Μεθοδίου Sri Gunarjio από τον Σεβ. Έξαρχο κ. κ. Διονύσιο,
B.  Tου Ινδονήσιου π. Αλεξίου Satir Cahyadi(αργότερα προσχώρησε στην Εκκλησία των Ρώσων της Διασποράς). 
Πηγή : Ορθόδοξη ομάδα δογματικής έρευνας


Γ. Του Ινδονήσιου π. Λαζάρου Bambang Sucanto σε διάκονο.
Δ. Του Φιλιππίνου Ταρασίου Velasques σε διάκονο και πρεσβύτερο.
Ε. Του Ινδού Ανδρέα Mondal σε διάκονο και πρεσβύτερο.
Όλοι οι παραπάνω μετά την αποπεράτωση των σπουδών τους επέστρεψαν στις πατρίδες τους.
Το 1997 ιδρύεται ο Εκδοτικός Οίκος –ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ-
Το 1998 γίνεται η ρασοφορία της Αγγλίδας δόκιμης μοναχής Σιλουανής Σπένσερ. Την ίδια χρονιά διορίζεται ο Αρχιμ. Αμβρόσιος Ζωγράφος (Διδάκτορας Θεολογίας νυν Μητροπολίτης Κορέας) Προιστάμενος στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου Σεούλ.
Το 2000 εορτάζεται η εκατονταετηρίδα από την ίδρυση της Εκκλησίας της Κορέας παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη.
 
Εξύψωση σε Μητρόπολη
Το 2004 το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποφασίζει την εξύψωση της Εξαρχίας Κορέας σε Μητρόπολη. Πρώτος μητροπολίτης διορίζεται ο μέχρι τότε επίσκοπος Ζήλων Σωτήριος.
Το 2006 χειροτονείται βοηθός επίσκοπος ο Επίσκοπος Ζήλων Αμβρόσιος.  Το 2008 ο μητροπολίτης Κορέας Σωτήριος παραιτείται και τη θέση του καταλαμβάνει ο τέως Επίσκοπος Ζήλων Αμβρόσιος.
Η Μητρόπολη Κορέας περιλαμβάνει τις χώρες της Νότιας Κορέας,  της Βόρειας Κορέας και της Ιαπωνίας.
Τον Μάιο του 2003 ιδρύεται στο Πανεπιστήμιο Ξένων Γλωσσών Hankuk της Σεούλ «Τμήμα Ελληνικών και Βαλκανικών Σπουδών», με εμπνευστή τον ελληνομαθή Κορεάτη ‘Αγγελο Γιου, διδάκτορα της Γλωσσολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο τμήμα αυτό διδάσκει ο Μητροπολίτης Κορέας Αμβρόσιος. Εκεί διδάσκονται ελληνική γλώσσα, ελληνικός πολιτισμός, ελληνική λογοτεχνία και ιστορία.
Eπίσης στις 17 Μαϊου 2008 γίνεται η κουρά της πρώτης Ορθόδοξης Κορεάτισσας μοναχής Αγάθης στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.
 
Σημερινή Κατάσταση
Οργάνωση
Η Μητρόπολη Κορέας είναι μία από τις Ορθόδοξες Μητροπόλεις οι οποίες ανήκουν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.  Η έδρα της είναι η Σεούλ,  η πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας.
Ο επίσημος τίτλος του μητροπολίτη είναι Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορέας,  υπέρτιμος και έξαρχος Ιαπωνίας.
Η Μητρόπολη,  είναι οργανωμένη σε 7 εκκλησιαστικές κοινότητες,  με συνολικά 25 ναούς και παρεκκλήσια και 9 ιερείς και 2 διακόνους,  οι οποίοι προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες όλων των πιστών:
Οι πόλεις που βρίσκονται οι ορθόδοξες κοινότητες και οι ναοί στην Κορέα
 
Νότια Κορέα
1.  Σεούλ (Seoul) με τον καθεδρικό ναό Αγίου Νικολάου Mapo-gu,  Seoul (με παρεκκλήσιο της Κοιμήσεως της Θεοτόκου) με 1 ιερέα και 1 διάκονο,  και τον κοιμητηριακό ναό της Αναστάσεως του Χριστού Yongmi-ri,  Seoul,
2.  Πουσάν (Pusan) με τον ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Chung-gu,  Pusan (με παρεκκλήσια του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Στυλιανού) με 1 ιερέα,
3.  Ιντσόν (Incheon) με τον ναό του Αγίου Παύλου Nam dong-ku,  Incheon (με παρεκκλήσια του Αγίου Νικολάου,  του Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου) με 1 ιερέα,
4.  Τσόντζου (Jeonju) με τον ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Jeonju (με παρεκκλήσια του Αγίου Ευθυμίου,  του Αγίου Νεκταρίου και του Αρχαγγέλου Μιχαήλ) με 1 ιερέα,
5.  Πάλανγκ-λι (Palang-ri) με τον ναό του Αγίου Ανδρέου Yang-gu gun,  Palang-ri (με παρεκκλήσια της Αγίας Αικατερίνης του Σινά και του Αγίου Στυλιανού) με 1 ιερέα,
6.  Τσούντσον (Chuncheon) με τον ναό του Αγίου Βόριδος Seo-myeon,  Chuncheon με 1 ιερέα,  και
7.  Ουλσάν (Ulsan) με τον ναό του Αγίου Διονυσίου Αιγίνης Dong-ku,  Ulsan με 1 ιερέα και 1 διάκονο.
 
Παρεκκλήσια
1.  Αγίου Μαξίμου του Γραικού Mapo-gu,  Seoul και Αγίου Γεωργίου Pousan με 1 ιερέα,  για την εξυπηρέτηση των σλαβόφωνων ορθοδόξων και
2.  Αγίας Άννης Wanju-gun,  Jeonbuk με 1 ιερέα,  για τους σπουδαστές των Εκπαιδευτηρίων "Ορθόδοξος Πίστις".
 
Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος
Επίσης υπάρχουν :Το Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Κέντρο στην Σεούλ, Πνευματικά κέντρα στις Ορθόδοξες Ενορίες, το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας στην Τσουντσόν, Ορθόδοξο Νηπιαγγωγείο στο Πουσάν, και το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο και Λύκειο –ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ-στο Τσοντζού και η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην ορεινή περιοχή Καπυόνγκ (με παρεκκλήσια των Αγίων Αποστόλων και του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου) με 2 μοναχές και ο ναός της Αναστάσεως στο Ορθόδοξο Κοιμητήριο.
 
Ιαπωνία
1.  Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα στο Τόκιο,  υπό οργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου