Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Ποιά είναι τα σωστά παιχνίδια αν το παιδί σας είναι άρρωστο;



Ένα παιδί έχει στο μυαλό του πάντα το παιχνίδι, ακόμη κι όταν είναι άρρωστο.  Κι αν οι ενήλικες προτιμούμε να είμαστε κάτω από μια ζεστή κουβέρτα βλέποντας τηλεόραση όταν είμαστε...
άρρωστοι, τα παιδιά τις περισσότερες φορές εξακολουθούν να θέλουν να παίξουν! Δείτε μερικές ιδέες για ήρεμα παιχνίδια που θα απασχολήσουν και θα διασκεδάσουν ένα παιδί, σύμφωνα με το mamakid, ώστε να αποφύγετε γκρίνιες και νεύρα.

Επιτραπέζια παιχνίδια και παζλ:
Τα παιχνίδια αυτά δεν είναι κινητικά και δεν κουράζουν το παιδί, αλλά θυμηθείτε ότι το μικρό ή μεγαλύτερο παιδί μπορεί να είναι πιο ευέξαπτο και να μην μπορεί να χειριστεί ένα έντονα ανταγωνιστικό ή δύσκολο παιχνίδι. Κρατήστε τις απαιτήσεις σε χαλαρό επίπεδο και διαλέξτε ένα εύκολο παζλ ή ένα επιτραπέζιο που δεν καταλήγει σε νικητή.
Πηγή τρομακτικό


Χειροτεχνίες, κατασκευές, ζωγραφική:
Οι επιλογές σας είναι αμέτρητες, χρησιμοποιήστε πολύχρωμα χαρτόνια, χαρτιά, κόλλες, ψαλίδια ή απλώς ζωγραφίστε. Μην ξεχνάτε και ένα πολύ ωραίο υλικό, όπως ο πηλός, μάλιστα ειδικοί αναφέρουν ότι η επαφή με το γήινο αυτό υλικό έχει έναν θεραπευτικό χαρακτήρα και βοηθά πολύ στην έκφραση του εαυτού.

Βιβλία:
Μήπως ήρθε η ώρα να ρίξετε μια ματιά στη  βιβλιοθήκη; Ζητήστε από το παιδί να διαλέξει το αγαπημένο του βιβλίο και διαβάστε το. Μια ωραία επιλογή, επίσης, είναι και τα βιβλία με αυτοκόλλητα, που ενθουσιάζουν πολύ τα μικρότερα παιδιά.

Δείτε φωτογραφίες:
Είτε σε άλμπουμ, είτε πλέον σε ψηφιακή  μορφή στον υπολογιστή σας, μπορείτε να περάσετε όμορφα βλέποντας φωτογραφίες από πρόσφατες διακοπές σας ή να του δείξετε πώς ήταν μικρό, νεογέννητο, στη βάφτισή του κτλ. Σίγουρα θα περάσετε όλοι πολύ όμορφα και θα σας έρθουν στο μυαλό όμορφες αναμνήσεις.

Τραγούδια ή διηγήσεις παραμυθιών σε CD:
Ο ήχος είναι ένα όμορφο και διακριτικό ερέθισμα που ξεκουράζει και αναζωογονεί. Βάλτε στο παιδί τα αγαπημένα του τραγουδάκια, μουσική ή να ακούσει τη διήγηση ενός παραμυθιού.

Τηλεφώνημα ή email:
Ένα τηλεφώνημα σε αγαπημένα πρόσωπα, όπως οι παππούδες ή ένα αγαπημένο συγγενικό πρόσωπο μπορεί να κάνει ένα παιδί να νιώσει όμορφα και να επικοινωνήσει με ανθρώπους που δεν μπορεί εκείνη τη στιγμή να συναντήσει. Θα χαρεί να ακούσει τα περαστικά τους, θα ανακουφιστεί να «γκρινιάξει» για την αρρώστια του και θα ζήσει όμορφες στιγμές επικοινωνίας. Φυσικά, μην ξεχνάμε τις πιο σύγχρονες μορφές επικοινωνίας ,στις οποίες ίσως το παιδί σας έχει γίνει πια εξπέρ, όπως τα email ή τα sms!

Θυμηθείτε ότι όσο κεφάτο κι αν δείχνει ένα άρρωστο παιδί, δεν παύει να έχει να αντιμετωπίσει έναν ιό και ο οργανισμός του να είναι εξασθενημένος. Οπότε, μην παρασύρεστε και δημιουργήστε ευκαιρίες για συχνά διαλείμματα και ξεκούραση, πριν φτάσει στα όριά του. Κάντε συχνές εναλλαγές όταν δείτε ότι βαριέται ή κουράζεται και μην θέτετε απαιτήσεις, π.χ. στο πόσο καλά ζωγράφισε.
Ασχοληθείτε λίγο περισσότερο με το άρρωστο παιδάκι κι έτσι θα περάσετε κι εσείς όμορφο χρόνο, ακόμη κι αν χρειάστηκε να μείνετε πίσω στη δουλειά σας. Η παρουσία σας και η ασχολία μαζί του ίσως είναι από τα πιο σημαντικά που θα εισπράξει και θα το κάνουν να νιώσει όμορφα και να θεραπευτεί συντομότερα!

hamomilaki.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου