Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Ιερά Μητρόπολη Κινσάσας

alexandreias kinsasa 8
Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου το πρωί κατέφθασε στην πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κογκό στην Κινσάσα ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος ο Β΄, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλέστατον Επίσκοπον Βαβυλώνος κ. Θεόδωρον, με πλοιάριο διασχίζοντας τον ποταμό FLEUVE CONGO ο οποίος είναι και το φυσικό όριο που χωρίζονται οι δύο χώρες (Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό και Δημοκρατία του Κογκό).
Πηγή : Ρομφαία


Στο λιμάνι επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κινσάσας κ. Νικηφόρο, τον Υπουργό εξωτερικών της χώρας του Κογκό Basile Olongo Pongo, από τον Πρέσβη της Αιγύπτο, από τον Πρέσβη της Ελλάδος στην Κινσάσα κ. Γεώργιον Παπακώστα, από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στην χώρα και Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας κ. Γεράσιμον Ντούνην, από κληρικούς και πιστούς της Κινσάσας και των πέριξ ενοριών, από φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Κογκό.
Παρόντες επίσης στην υποδοχή οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κατάγκας κ. Μελέτιος και Κανάγκας κ. Θεοδόσιος. Όλος ο κόσμος καλωσόρισε τον Πατριάρχη με τραγούδια και χειροκροτήματα εκδηλώνοντας την χαρά τους για την άφιξη του Μακαριωτάτου.
Στην συνέχεια με αυτοκινητική πομπή ο Μακαριώτατος οδηγήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της Ελληνικής Κοινότητας Κινσάσας όπου και πάλι ο λαός του Θεού, Έλληνες και Κογκολέζοι, υποδέχθηκαν τον Πατριάρχη με κωδωνοκρουσίες και ψαλσίματα.
Προτού ο Μακαριώτατος εισέλθει εις τον Ναό του Αγίου Νικολάου, κοντοστάθηκε μπροστά στην τύμβο όπου αναπαύονται και τα λείψανα του Μακαριστού Μητροπολίτου Κεντρώας Αφρικής κυρού Τιμοθέου (Κοντομέρκου), και προσευχήθηκε για λίγα λεπτά.
Στην συνέχεια εψάλλει δοξολογία με την παρουσία όλων των επισήμων που προαναφέρθηκαν, του Πρέσβη της Ρωσίας και του Πρέσβη της Σερβίας στην Κινσάσα.
Ο Σεβασμιώτατος Άγιος Κινσάσας προσφώνησε τον Μακαριώτατον τονίζοντας το μεγάλο γεγονός της παρουσίας Του στην Ιερά Μητρόπολη του, και ο Μακαριώτατος στην συνέχεια αντιφώνησε ομιλώντας για την Ιεραποστολική πορεία του Πατριαρχείου και για την αγάπη και την θυσία που επιδεικνύουν οι νέοι ιεραπόστολοι.
Ο Μακαριώτατος ευλόγησε τον λαό που είχε κατακλίσει μέσα και έξω τον Ναό δεχόμενος τις επευφημίες του κόσμου.
Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Άγιον Κινσάσας και όλους τους επισήμους αδελφούς που κατέκλισαν τον Ναό της Ελληνικής Κοινότητας.
Την επαύριον 20 Φεβρουαρίου ο Μακαριώτατος έγινε δεκτός από τον Εξοχότατον Πρόεδρο της χώρας Felix Tshisekedi Tshilombo Antoine, στην κυβερνητική κατοικία.
Ο Πρόεδρος υποδέχθηκε με πολύ χαρά τον προκαθήμενο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας λέγοντας πως η παρουσία Του στο Κογκό είναι τιμή για την χώρα.
Ο Μακαριώτατος μίλησε στον Πρόεδρο της χώρας για το έργο που επιτελεί το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας σε όλη την Αφρική.
Αναφέρθηκε στα σχολεία και στα νοσοκομεία που οι Ιεραποστολικές Μητροπόλεις του Θρόνου έχουν ανοικοδομήσει σε όλη την Αφρική.
Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στην αγαθή συνεργασία του ως Πατριάρχης Αλεξανδρείας μετά του Αιγυπτίου Προέδρου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.
Παρουσίασε στον Πρόεδρο της χώρας τους τρείς Μητροπολίτες του Κογκό, Κινσάσας Νικηφόρο, Κατάγκας Μελέτιο και Κανάγκας Θεοδόσιο.
Στο τέλος ο Μακαριώτατος παρασημοφόρησε με το μεγαλόσταυρο του Αγίου Μάρκου τον Εξοχότατον Πρόεδρο της Χώρας και του δώρισε ασημένια εικόνα της Παναγίας, με την ευχή να προστατεύει όλες τις μανάδες του Κογκό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου