Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Ενορία και Θεία Ευχαριστία

  

Από το βιβλίο του πατρός Αντωνίου Αλεβιζοπούλου «Εφόδιον Ορθοδοξίας»

Κάθε φοράν κατά την οποίαν συνέρχονται οι χριστιανοί μιας ενορίας προς τέλεσιν της θείας ευχαριστίας γίνονται Εκκλησία, ολόκληρος η Εκκλησία…
Το γεγονός ότι η ενορία εκφράζει την ζωήν ολοκλήρου της Εκκλησίας, φανερώνεται και από την εν γένει πνευματικήν ζωήν των ενοριτών, η οποία πραγματώνεται εις τα πλαίσια της ζωής της ενορίας.
 Πηγή : Διακόνημα

Η ενορία έχεις τους ιερείς, οι οποίοι υπάγονται εις τον κανονικόν Ορθόδοξον επίσκοπον της περιοχής και εγγυώνται δια την παρουσίαν του Χριστού εις την λειτουργικήν ζωήν και δια την ενότητα μαζί Του. Εις την ενορίαν θα εύρωμεν και το μυστήριον των μυστηρίων, την θείαν ευχαριστίαν. Καθέ φοράν κατά την οποίαν συνέρχονται οι ενορίται δια να τελεσθή η θεία λειτουργία, πρέπει να γνωρίζουν ότι συνέρχονται «εν Εκκλησία», συγκροτούν την Εκκλησίαν ολόκληρον. Κάθε μέλος μιας ενορίας ανήκει δια της ενορίας του εις την Καθολικήν Ορθόδοξον Εκκλησίαν.

Τοιουτοτρόπως, η ενορία δεν αποτελεί μέρος της Εκκλησίας αλλά ολόκληρον την Εκκλησίαν, η καθολικότης της οποίας προσδιορίζεται, εσωτερικώς, με την παρουσίαν του Χριστού εις την θείαν ευχαριστίαν.

Κατά την θείαν λειτουργίαν της ενορίας είναι παρών ο επίσκοπος. Αυτήν την…
σημασίαν έχει το γεγονός ότι μνημονεύεται το όνομά του από τον ιερέα. Είναι, ακόμη, παρόντες οι πρεσβύτεροι της Εκκλησίας, οι διάκονοι και ολόκληρος ο λαός του Θεού.

Πηγή: orthodoxia-ellhnismos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου