Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2015

2η κατασκήνωση στο Λουγκουζί της Ουγκάντας θέμα: Η Ζωή Του ζωή μας" Α μέρος


 
Με τη χάρη και την ευλογία του Θεού ολοκληρώθηκε η δεύτερη κατασκήνωση της  τέταρτης αποστολής μας στην Ουγκάντα.Για μία εβδομάδα φέτος καλύτερα και περισσότερο οργανωμένα πολλά παιδιά αλλά και γονείς συμμετείχαν στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα στο χωριό Λουγκουζί της Ουγκάντας.Για το σκοπό αυτό ταξίδεψαν και προσέφεραν απλόχερα τη βοήθειά τους από την Ελλάδα τα μέλη της δεύτερης ομάδος της αποστολής μας: ,Κυριακή Κουμανίδου,Σταυρούλα Χαβατζόγλου,Σταυρούλα και Θάλεια Λαμπίδη,Χριστίνα Μαρκοπούλου ,Αγάπη Παπαγεωργίου και Γιάννης Ευγενίδης,Με ψυχή και καρδιά έδωσαν  αγάπη .Τους ευχαριστούμε πολύ .Ο Θεός να ευλογεί εκείνους και την οικογένειά τους.
Η λειτουργία της κατασκηνώσεώς μας  έγινε πάνω στα πρότυπα των ελληνικών εκκλησιαστικών  κατασκηνώσεων προσρμοσμένων βέβαια στα Αφρικανικά δεδομένα.
Το πρόγραμμα της κατασκηνώσεως ήταν περίπου ως εξής:

Κάθε πρωί ακολουθία του Όρθρου και έπαρση της σημαίας.

Αμέσως μετά πρωινό και ανακοινώσεις της ημέρας

Ακολουθεί κοινή κατηχητητική συνάντηση .Το φετεινό θέμα των συναντήσεων είχε σαν θέμα  τη ζωή του Χριστού.Η κατήχηση γινόταν  από τον π.Γεώργιο Νυόμπι ο οποίος με την βοήθεια εποπτικού υλικού διηγείτο τη ζωή του Κυρίου.Χρησιμοποιήθηκαν εικόνες από το δωδεκάορτο και έγινε παράλληλα και ερμηνεία της βυζαντινής εικόνος .

Αμέσως μετά μοιράζονταν οι κατασκηνωτές σε ομάδες.Οι μεγαλύτεροι και τα μεγάλα παιδιά παρακολουθούσαν ομιλίες με διάφορα πνευματικά αλλά και πρακτικά θέματα.Από μαθήματα Βυζαντινής μουσικής ,μέχρι μαθήματα πρώτων βοηθειών.Σε αυτό το κομμάτι βοήθησαν οι γνώσεις και η εμπειρία που είχαν τα παιδιά από την Ελλάδα.

Τα μικρότερα παιδιά είχαν την ίδια ώρα μία άλλη ευκαιρία .Ατέλειωτες ώρες ξέγνιαστου παιχνιδιού με τσουβαλοδρομίες αυγοδρομίες,μήλα και άλλα ομαδικά παιχνίδια.Πραγματικά το πρωινό γέμιζε με νότες παιδικές και χαμόγελα.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου