Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

Η ανθρωπότητα εκβράστηκε στην ακρογιαλιά! (ΦΩΤΟ)


Η ανθρωπότητα εκβράστηκε στην ακρογιαλιά! (ΦΩΤΟ)

Τεράστιες οι ευθύνες για τους θανάτους των Σύριων προσφύγων
 
 
REUTERS/STRINGER/TURKEY
Άνδρας του τούρκικου Λιμενικού σώματος κρατάει το άψυχο σώμα ενός παιδιού που βρέθηκε στην ακτή.
Πηγή : Ενοριακή ζωή

 
 
Άψυχα σώματα προσφύγων και μικρών παιδιών εκβράστηκαν στις τουρκικές ακτές.
Η φωτογραφία ενός μικρού παιδιού, το άψυχο σωματάκι του οποίου εκβράστηκε στην ακρογιαλιά, σε ένα από τα γνωστότερα τουριστικά θέρετρα της Τουρκίας, την Αλικαρνασσό, έκανε τον γύρο των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης σε όλον τον κόσμο, μετά τον πνιγμό τουλάχιστον 12 προσφύγων στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Κω.
Στην εικόνα φαίνεται ένα αγοράκι, το οποίο φορά κατακόκκινο μπλουζάκι και μπλε παντελονάκι, νμε το πρόσωπο στην άμμο, κοντά στο Μποντρούμ (Αλικαρνασσός).
Σε μια δεύτερη φωτογραφία, ένας Τούρκος αστυνομικός κρατά στην αγκαλιά του το άψυχο σώμα του παιδιού και το απομακρύνει από το σημείο της παραλίας.
Το χάσταγκ «Kiyiya Vuraninsanlik» - που σημαίνει στην τουρκική γλώσσα σημαίνει, «Η ανθρωπότητα εκβράστηκε στην ακρογιαλιά» - έγινε βασικό θέμα συζήτησης στο Twitter, καθώς οι φωτογραφίες αυτές αναπαρήχθησαν συνεχώς.
Τα δύο πλοιάρια, που μετέφεραν συνολικά 23 πρόσφυγες, οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα ήταν Σύριοι, είχαν αποπλεύσει ξεχωριστά από την περιοχή Ακιαρλάρ στην χερσόνησο της Αλικαρνασσού, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Ζαμάν, επικαλούμενη αξιωματικό των τουρκικών λιμενικών αρχών.
Στους νεκρούς που επιβεβαιώθηκαν περιλαμβάνονται πέντε παιδιά και μια γυναίκα. Άλλοι επτά άνθρωποι σώθηκαν από σκάφη του Λιμενικού, ενώ δύο έφτασαν κολυμπώντας στην ακτή με σωσίβια. Ο ίδιος αξιωματικός είπε ότι ελάχιστες ελπίδες υπάρχουν να βρεθούν ζωντανοί δύο ακόμη πρόσφυγες, οι οποίοι αγνοούνται.
Δεκάδες χιλιάδες Σύροι, οι οποίοι προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο στην πατρίδα τους, έφτασαν στα τουρκικά παράλια το καλοκαίρι με στόχο να περάσουν απέναντι, σε κάποιο ελληνικό νησί. Ο ίδιος Τούρκος αξιωματικός δήλωσε ότι περίπου 100 άνθρωποι διασώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύκτας από το τουρκικό λιμενικό, ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν στην Κω.
Η τουρκική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι μέσα σε δύο ημέρες, 1 και 2 του Σεπτεμβρίου, έχει σώσει 457 μετανάστες, ενώ 13 έχασαν τη ζωή τους. Ομάδες ακτοφυλακής διεξήγαγαν 18 αποστολές έρευνας και διάσωσης κατά μήκος της ακτής της Τουρκίας και κατάφεραν να σώσουν 55 μετανάστες σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, στο Τσεσμέ και στο Ντικιλί, συνοικίες της Σμύρνης. Επιπλέον, 264 μετανάστες διασώθηκαν από ομάδες σε πέντε αποστολές διάσωσης στην περιοχή του Τσανάκαλε Αϊβατζίκ και 42 στην επαρχία Aydın. Στην Αλικαρνασσό διασώθηκαν 96 μετανάστες.

Μεγάλες είναι οι ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, για την παράνομη διακίνηση των Σύριων προσφύγων προς την Ευρώπη, που έχει προκαλέσει θανάτους δεκάδων Σύριων κατά τους τελευταίους μήνες. Η ευρωπαϊκή νομοθεσία για τους πρόσφυγες και η μη χορήγηση βίζας από τις ευρωπαϊκές πρεσβείες σε οικογένειες Σύριων που κινδυνεύουν από τον εμφύλιο πόλεμο, τους αναγκάζει να καταφεύγουν στην παράνομη μετανάστευση, κατά την οποία αρκετοί είναι αυτοί που βρίσκουν τραγικό θάνατο. Δεδομένου ότι συχνά το πλοιάριο στο οποίο επιβαίνουν βυθίζεται από τους ίδιους τους πρόσφυγες για να αποκτήσουν ευνοϊκό νομικό καθεστώς εισόδου στην Ευρώπη, οι κίνδυνοι για τις πιο ευαίσθητες ομάδες, όπως οι γυναίκες και τα παιδιά είναι τεράστιοι.
Για αυτό είναι απαραίτητο οι χώρες της Ευρώπης να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα στη ρίζα του, διευκολύνοντας τους Σύριους πρόσφυγες πολέμου στη χώρα τους και όχι όταν πλέον έχουν μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόνο έτσι θα σταματήσει η παράνομη μετανάστευση και οι θάνατοι των προσφύγων, που έχουν κάνει όλη την ανθρωπότητα να ντρέπεται. 
Το σκίτσο
Ενα συγκλονιστικό σκίτσο για την τραγωδία με τους πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, στα παράλια της Τουρκίας, δημοσιεύεται στο διαδίκτυο. Παράλληλα Με το hashtag #KiyiyaVuranInsanlik οι χρήστες του twitter εκφράζουν την αγανάκτησή τους μετά τη νέα τραγωδία με πρόσφυγες και θλιβερές φωτογραφίες του νεαρού προσφυγόπουλου, το άψυχο κορμάκι του οποίου ξεβράστηκε στη στεριά στην Τουρκία. Το χάσταγκ #KiyiyaVuranInsanlik που σημαίνει «Η ανθρωπότητα εκβράστηκε στην ακρογιαλιά» έγινε το βασικό θέμα συζήτησης στο Twitter αφού οι φωτογραφίες αυτές αναπαρήχθησαν κατά κόρον.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου