Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Μία ευλογημένη μέρα...



Το Σάββατο 8 Αυγούστου τα μέλη της δεύτερης ομάδος της αποστολής στην Ουγκάντας είχαν  την ιδιαίτερη χαρά και ευλογία να παρευρεθούν στο μυστήριο της Βαπτίσεως 31 ιθαγενών στο χωριό Λουγκουζί! 
Ο π. Γεώργιος Νυόμπι μαζι με τον κατηχητή Χριστοφόρο συγκέντρωσαν τους πιστούς και αφού προηγήθηκε  κατήχηση προχώρησε στο μυστήριο της βαπτίσεως  στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.

 
Η εμπειρία ήταν πρωτόγνωρη και συγκλονιστική καθως στο μυστήριο συμμετείχαν τόσο μωρά παιδιά αλλά και ενήλικες! Επίσης, αξιοθαύμαστη ήταν η βάπτιση μιας μητέρας με τα έξι παιδιά της! Το μυστήριο τελέστηκε μέσα σε  κλιμα χαράς και συγκίνησης κι ενθουσιασμού απο όλους! Τη γιορτινή διάθεση συμπλήρωσαν τα δώρα που δόθηκαν στους νεοφωτίστους ως ενα μικρο αναμνηστικό. 'Επειτα τα μέλη της αποστολής χωρίστηκαν σε ομάδες.

Ο Γιάννης Ευγενίδης  με την Κυριακή Κουμανίδου και τον γιατρό Αθανάσιο Καβουμά από την Ουγκάντα  ανέλαβαν για πολλές ώρες την εξέταση και διανομή φαρμάκων στους ασθενείς!
Ο αριθμός των ανθρώπων ανήλθε στους 150!
 Ωστόσο, τα υπόλοιπα μέλη, η Σταυρούλα Χαβαντζόγλου, η Σταυρούλα και η Θάλεια Λαμπίδη,η Χριστίνα Μαρκοπούλου, και η Αγάπη Παπαγεωργίου  μαζί με τον Χριστοφόρο ανέλαβαν την οργάνωση του προγραμματος της αναδοχής.
 Συγκέντρωσαν τα περισσότερα παιδιά του προγράμματος -για κάποια ήταν αδύνατη η μεταφορά τους- και συμπλήρωσαν ειδικές φόρμες  πληροφοριών για κάθε ένα. Από τη γεμάτη και γιορτινή μέρα βέβαια δε θα μπορούσε να λείπει το κοινό φαγητο και τα πολλά χαμόγελα! Ευχαριστούμε το Θεό που μας αξίωσε να ζήσουμε μια τέτοια συγκλονιστική και απερίγραπτη εμπειρία!


 
 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου