Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Ι. Μητρόπολη Μαδαγασκάρης: Κατήχηση, Κατασκήνωση και Λειτουργική Ζωή

Κατηχήσεις

 
Η Κατήχηση διαρκεί περίπου 10 μήνες και γίνεται σε ναούς, σχολεία ή ακόμη κάτω από τα δένδρα στο ύπαιθρο. Μας καλούν χωριά, που έχουν πληροφορηθεί για το έργο της Ιεραποστολής μας από συγχωριανούς και από διπλανά χωριά, για να τους κατηχήσουμε.
Κατηχητές και ιερείς διανύουν πολλά χιλιόμετρα, για να φτάσουν σε απομακρυσμένα χωριά. Χρησιμοποιούν αυτοκίνητο, μηχανάκι, ποδήλατο, βάρκα ή πεζοπορούν. Εδώ δεν υπάρχουν ασφαλτόδρομοι, γέφυρες και οδική βοήθεια.


Κατασκήνωση

         
 
Το καλοκαίρι γίνεται Κατασκήνωση με 2 περιόδους. Η κάθε περίοδος διαρκεί 2 εβδομάδες και φιλοξενεί 80 παιδιά. Η Κατασκήνωση γίνεται κάθε χρόνο σε διαφορετική επαρχία και εξυπηρετεί πνευματικούς, παιδαγωγικούς, εκπαιδευτικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς.
Τα παιδιά έχουν εδώ για λίγες ημέρες φαγητό, παιχνίδι και την ανεμελιά της ηλικίας τους. Δεν ψάχνουν για μεροκάματο και δεν αγωνιούν για το φαγητό της ημέρας.

Λειτουργική Ζωή

 
Οι χριστιανοί στη Μαδαγασκάρη προσέρχονται στον ναό ξυπόλυτοι, νηστικοί, βρώμικοι μερικές φορές. Τα πρόσωπά τους όμως λάμπουν. Έρχονται όρθρου βαθέος. Οι ακολουθίες τελούνται με ευλάβεια και προσοχή. Συμμετέχουν σ’αυτές όλοι, μικροί και μεγάλοι. Ψάλλουν δυνατά και γνωρίζουν απ’ έξω τους ύμνους και τις προσευχές της εκκλησίας. Η καρδιά τους φλέγεται από πίστη και αγάπη Χριστού.

Περισσότερα... http://orthodoxmadagascar.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου